Cum să scapi mai uşor de kilogramele în plus

1 2 jpg jpeg

Elimină din meniu anumite alimente Nu cred că există cineva care să nu aibă pofte culinare periculoase pentru siluetă. Gândeşte-te mai bine care sunt ale tale şi scoate-le uşor-uşor din dietă. Renunţă la cafea sau băuturi cofeinizate cu mult zahăr, produse de patiserie sau fast-food, covrigi, dulciuri. Ştii cât de nociv este consumul exagerat de zahăr.

Dulciurile rafinate şi cele făcute în casă sunt vinovatele principale pentru kilogramele în plus. Vei slăbi mai repede dacă le elimini treptat din dietă. Atenţie şi la zahărul ascuns din iaurt, ketchup, băuturi carbogazoase, produse de panificaţie!

Prea multă sare în alimentaţie te face să reţii apă, mai ales în zona picioarelor.

Un aport crescut de carbohidraţi te poate balona sau îţi îngreunează digestia. De aceea, este indicat să ocoleşti alimentele care conţin carbohidraţi pâine, paste, pizza, covrigi, produse de patiserie, orez alb.

Înlocuieşte sursele de carbohidraţi cu fructe proaspete sau deshidratate, legume.

Dacă vrei să reduci din start aportul caloric zilnic, ia micul dejun acasă. Înainte să pleci către serviciu, ia cu tine alimente sănătoase pentru prânz şi gustări.

Nu vei mai fi tentat să cumperi produse de patiserie ori gustări dulci care te îngraşă. La masa de dimineaţă sunt ideale salatele de legume, iaurt, un ou, puţină brânză, lapte, sana sau chefir cu cereale integrale, mămăliguţă cu brânză şi smântână ori iaurt.

Printre proteinele slabe în grăsimi se numără nucile, ciupercile, fasolea uscată, peştele, carnea de pasăre. Alegerea acestora te va ajuta să-ţi reduci cu 25% aportul caloric zilnic, dar şi să-ţi prelungeşti senzaţia de saţietate.