Cum să prepari supa-cremă de broccoli, cu proprietăţi anti-cancer

1 2 jpg jpeg

Supa conţine sulforafan, o componentă anticancerigenă ce se află în legumele crucifere. Nutrienţii din broccoli îţi scad riscul de cancer.

Ingrediente

2 linguri de ulei de cocos

1 ceapă mică, tocată

2 tulpini de ţelină Apio, tocate

2 cartofi medii, curăţaţi şi tăiaţi în cubuleţe

4 căni de broccoli

2 căni şi jumătate de supă clară de pui

1 cană de lapte de migdale neîndulcit

2 linguriţe turmeric sare şi piper după gust

Mod de preparare

Pune uleiul într-o oală mare şi da focul la nivel mediu. Soteaza ţelină şi ceapă timp de 4 minute sau până când devin moi. Adaugă cartofii şi broccoli. Găteşte pentru încă două minute.

Pune şi supă de pui şi laptele de migdale. Când începe să fiarbă, adaugă mirodeniile. Dă focul încet, acoperă cu un capac şi lasă pe foc încă 20 de minute. Transferă apoi amestecul într-un blender şi proceaseaza până când obţii un ameste omogen. Serveşte cu brânză feta.