Cum să îţi menţii dieta la birou

1 2 jpg jpeg

Cu cât stai mai mult timp pe scaun,cu atât mai greu va fi să scapi de surplusul de kilograme, astfel că pentru persoanele ce lucrează într-un birou, unul dintre cele mai mari riscuri îl reprezintă sedimentarismul, obezitatea şi apariţia bolilor cardiovasculare.

Automotivează-te şi adu-ţi aminte mereu de scopul tău final şi anume sănătate înainte de toate. Iată de ce anume trebuie să ţii cont dacă lucrezi la birou:

Mişcă-te cât de des poţi

Nu rata nici o posibilitate de a te deplasa sau de a te ridica de pe scaun. Din cele 8 ore pe care ar trebui să le petreci la birou încearcă să stai cât mai puţin timp ţintuit în scaun.

Alege să iei prânzul într-un alt colţ al biroului sau chiar în altă clădire şi uită de lift.

Poţi să faci o mică pauză din oră în oră şi să te ridici, să faci câteva genuflexiuni, să mergi până la un coleg să vezi ce face sau să te duci după o sticlă de apă.

Hidratarea este foarte importantă, la fel cum este alimentaţia şi mişcarea.

Orice plimbare oricât de mică te va ajuta să creşti nivelul energiei, să îţi accelerezi metabolismul şi să îţi întreţii musculatura.

Află la ce afecţiuni te predispune munca la birou AICI

Înlocuieşte orice băutură cu un pahar de apă

1 2 jpg jpeg

Uită de sucurile acidulate sau de cafeaua cu mult zahăr, mai bine pentru sănătatea ta ar fi să pui ceasul să sune mai devreme dimineaţa şi să faci un fresh din fructe proaspete, o cafea la ibric şi să le iei cu tine la birou.

În felul acesta îţi vei proteja întregul organism de efectul nociv al aditivilor din comerţ şi vei avea control asupra cantităţii de zahăr consumate.

Alege mâncarea proaspătă

1 2 jpg jpeg

Dacă te-ai apucat de dietă, evită pe cât posibil să îţi cumperi mâncare de la tonomate. Cel mai indicat ar fi să îţi faci de acasă o salată sau un sandwich. Optează pentru fructe proaspete sau legume pentru gustările dintre mese.

Nici supele creme sau ciorbele pe care le poţi comanda on-line nu sunt de evitat, orice e mai bine decât mâncarea gata ambalata care stă mai multe zile la rând în tonomate.

Astfel, vei controla mai bine numărul de calorii consumate zilnic şi îi vei oferi corpului tău aportul caloric bun necesar pe parcusrul întregii zile.

Oferă colegilor desertul tău

Cel mai mare pericol al siluetei tale îl reprezintă desertul, dar dacă totuşi simţi nevoia de a consuma ceva dulce apelează la un fruct sau o mână de stafide. Nu apela la sertarul cu dulce ce există în orice birou, bomboanele sau biscuiţii trebuie evitaţi cu orice preţ.

Indicat ar fi să renunţi măcar două zile pe săptămână la maşina personală şi să mergi pe js, cu bicileta sau chira cu trotineta. Orice formă de mişcare te va ajuta enorm să ajungi mai repede la rezultatul dorit.

Alege varianta scărilor în defavoarea liftului şi aminteşte-ţi la fiecare 30 de minute să te ridici de pe scaun şi să bei măcar un pahar cu apă.