Cum să arzi mai uşor caloriile când eşti la birou

2 jpg jpeg

În ziua de azi, principalul motiv al obezităţii este sedentarismul asociat cu mâncatul nesănătos. Pentru a preveni luarea în greutate şi eventual, obezitatea, trebuie să faci câteva eforturi atunci când eşti la birou.

Mişcă-ţi picioarele

În timp ceţ rezolvi treburile stând la birou picioarele îţi sunt relaxate. Îţi propunem un exerciţiu care te ajută să fluidizezi circulaţia sangvină, să-ţi tonifiezi picioarele şi să arzi caloriile: ridică genunchi, flexându-i, apoi lasă încet pe pardoseală. Repetă de mai multe ori exerciţiul.

Nu vorbi la telefon în timp ce stai jos

Ai grijă ca telefonul de pe care vorbeşti să fie unul mobil, astfel încât în timp ce vorbeşti să te poţi şi plimba, chiar şi în jurul biroului. În acest fel, nu numai că scapi de durerile de spate care apar atunci când stai prea mult timp pe scaun, dar vei arde şi câteva calorii.

Citeşte şi:

Gustări care te ajută să te concentrezi la birou

Obiceiuri de la birou care te pot îmbolnăvi

Un scaun mobil poate fi foarte confortabil, însă dacă tu doreşti să arzi calorii atunci ar trebui să renunţi la el. Având un scaun mobil vei profita de confortul pe care ţi-l oferă şi nu te vei mai ridica de fiecare dată când trebuie să iei ceva de la o distanţă mică. În schimb, scaunul fix este mult mai potrivit mai ales că trebuie să te ridici şi să faci mişcare.

Îţi este mult mai uşor să mănânci la birou, chiar şi în timp ce lucrezi, dar nu este deloc favorabil pentru silueta ta. Dacă trebuie să te deplasezi până la sala de mese este mult mai bine.

Mâncând la birou vei neglija cantitatea de alimente pe care trebuie să o consumi. Astfel, rişti să consumi mai multă mâncare decât este nevoie. Pe lângă asta, dacă mănânci în timp ce lucrezi, nu vei mai mesteca aşa cum trebuie şi, în consecinţă, nu vei avea probleme doar cu greutatea, ci şi cu digestia.

Alege scările

Când vii şi chiar atunci când pleci de la serviciu, nu te feri de mersul pe scări. Chiar dacă liftul e mult mai atractiv, acesta nu te va ajuta să arzi calorii. Potrivit celor mai recente studii, fiecare treaptă urcată te ajută să arzi 0.1 calorii, iar fiecare treaptă coborâtă te scapă de 0.5 calorii.