Cum poţi să slăbeşti sănătos după 40 de ani

1 2 jpg jpeg

Este bină să ştii câteva secrete care te pot ajuta să îţi ţii sub control greutatea. Mici trucuri de slăbire pot face diferenţa în momentul în care te uiţi în oglindă.

Pune accentul pe fructe şi legume

Sunt bogate în fibre şi te ajută să menţii senzaţia de saţietate. Poţi să le consumi între mese mai ales fructele, pentru a nu mai fi tentat să apelezi la chipsuri sau alte alimente cu un indice caloric mare.

Evită să sari peste micul dejun

Indiferent de vârstă sau cât de mult te grăbeşti dimineaţa, nu uita că este vital să începi ziua cu un mic dejun bogat şi vitaminizant. Cerealele integrale, fructele, proteinele bune cum ar fi un ou fiert dimineaţa, sunt ideale pentru a te alimenta.

Alege să te alimentezi sănătos, ca să ai un organism sănătos.

Citeşte şi: Câte calorii se ascund în produsele pe care le consumăm zilnic

Ia cina mai devreme

Aşa cum noaptea tu ai nevoie de odihnă pentru a avea energie a doua zi, aşa şi organismul tău trebuie să se odihnească, dacă mănânci foarte mult seara, stomacul va fi opcupat cu digerarea alimentelor şi nu te vei putea odihni, plus că şi kilogramele se vor asimila şi mai uşor.

Renunţă la alcool şi la băuturile carbogazoase

După vârsta de 40 de ani, arderile sunt mai încete şi trebuie să te fereşti de tot ce ar putea încetini şi mai mult activitatea oganismului tău.

Dacă vrei un corp frumos şi sănătos uită de tot ce conţine zahăr, mai ales băutuile. Acestea sunt cel mai repede asimilate de organism.

Citeşte şi: Legătura dintre consumul de alcool şi pofta de mâncare

Mişcarea înseamnă viaţă

Chiar dacă ai un program încărcat, este indicat ca măcar 30 de minute pe zi să te dedici mersului pe jos sau să faci un pic de jogging. Urcă scările în defavoarea liftului sau optează pentru câteva minute de exerciţii fizice cu care să începi ziua chiar la tine în casă.

Fă-ţi analize periodic

Nu uita să îţi monitorizezi tiroida, de regulă la această vârstă hormonii au parte de mari transformări, mai ales că te apropii cu paşi mari de menopauză.

Hidratarea este vitală

Chiar dacă nu îţi este sete, să ai mereu lângă tine un pahar cu apă din care să bei din când în când. Nu uita că senzaţia de sete apare în momentul în care organismul este deja deshidratat.