Cu ce trebuie combinat ovăzul pentru un mic dejun sănătos

1 2 jpg jpeg

Chiar dacă este post şi eşti obisnuit să consumi cerealele doar cu lapte, să ştii că poţi să le combini cu absolut orice de la suc de fructe până la piure de legume.

Important este ca ovăzul să nu lipsească din alimentaţia ta şi să-l consumi împreună cu seminţel de chia, pentru că ambele au o cantitate foarte mare de substanţe nutritive benefice.

În plus, ţine cont de faptul că prima masă a zilei trebuie să fie cea mai consistentă, astfel încât să-ţi menţii energia pe tot parcursul zilei şi să-ţi poţi duce la bun sfârşit toate activităţile zilei în curs.

Ovăzul reduce colesterolul rău

1 2 jpg jpeg

Îţi doreşti să scapi de câteva kilograme bune şi nu vrei neaparat să îţi petreci prea mult timp la sală? Ei bine, secretul succesului tău constă în 90% în dietă şi doar 10% mişcare. Ovazăul are un conţinut bun de betacaroten şi fibre solubile care te vor ajuta să controlezi nivelul de zahăr din sânge. Astfel, problemele precum colesterolul mărit se vor rezolva prin consumul periodic de ovăz şi vei avea grijă de silueta ta.

Află mai multe despre ovăz AICI

Seminţele de chia previn bolile cardiovasculare

2 jpg jpeg

Şi seminţele de chia sunt indicate pentru a combate valoarea mărită a colesterolului şi pentru a preveni afecţiunile cardiovasculare. La fel ca ovăzul, aceste seminţe au efect antiinflamator şi antioxidant. Ceea ce au în plus faţă de ovăz este un conţinut bogat de acizi graşi Omega-3 şi 6.

Aceste seminţe sunt recomandate a fi consumate mai ales de persoanele care se confruntă cu probleme precum artrita sau care fac sport de performanţă, deoarece ajută foarte mult la refacerea ţesuturilor şi conţine o doză mult mai mare de calciu decât aceea care se găseşte în lactate.

Cum se combină corect?

Ai nevoie de 1 ceaşcă de fulgi de ovăz, jumătate de litru de apă, 1 linguriţă de praf de scorţişoară şi 4 linguri de seminţe de chia.

Fierbe apa şi adaugă-i scorţişoara, apoi ovăzul şi lasă-l să fiarbă şi 5 minute fără a acoperi recipientul. După cele 5 minute, ia recipientul de pe foc, lasă-l un pic să se răcească, adaugă puţină miere, pune o porţie într-un castron şi presară seminţe de chia. Nu trebuie să serveşti niciodată rece acest mic dejun.