Cu ananas şi ghimbir slăbeşti sănătos

1 2 jpg jpeg

Este o dietă relativ uşoară, mai ales după o perioadă în care ai fost înconjurat de mâncăruri grele. În cazul în care ţi-a lipsit de pe masa de Paşte ananasu,l nu e târziu nici acum dacă apelezi la el. Cunoscut drept un aliat al organismului, ananasul te ajută să-ţi îmbunătăţeşti starea generală de sănătate.

Citeşte şi: Sucul de ananas este de 5 ori mai eficient decât siropul de tuse

Cum poţi slăbi cu ajutorul ananasului

Deoarece este o sursă excelentă de fibre şi de substanţe nutritive care te ajută să îţi potoleşti pofta de mâncare şi îţi prelungeşte senzaţia de saţietate, pare a fi trucul ideal la care să apelezi după o masă grea. Datorită gustului foarte dulce adesea este considerat o bombă calorică. Tocmai de aceea este indicat să alegi fructul crud şi nu varianta conservată.

Conţine o substanţă numită bromelină care îmbunătăţeşte digestia şi ajută la descompunerea proteinelor şi digerarea rapidă a alimentelor consumate. Previne astfel balonarea şi constipaţia.

Îţi oferă un plus de energie datorită vitaminei C pe care o conţine şi care îţi accelerează metabolismul.

Ghimbirul, digestiv şi antristres natural

La fel ca anansul, ghimbirul este un excelent stimulent digestiv, deoarece favorizează apariţia enzimelor cu rol în absorbţia eficientă a nutrimenţilor şi combate disconfortul digestiv mai ales după o masă îmbelşugată. Conţine o substanţă chimică care tonifiază musculatura întregului tract digestiv şi care ajută la scăderea acidului gastric, responsabil cu arsurile stomacale.

În caz de gripă sau răceală, ajută la refacerea organismului prin inducerea transpiraţiei şi prin întărirea sistemului imunitar.

Ţine cont că este singurul remediu împotriva greţurilor ce poate fi folosit chiar şi de către gravide.

Un duo perfect pentru sănătatea ta

Aceste două fructe, puse într-un blender, devin o porţie de sănătate cu multiple beneficii de la imunitate, până la scăderea surplusului de kilograme.

Alături de acestea, pentru un plus de savoare poţi să adaugi şi o felie de mango. Cu acest smoothie poţi să tratezi afecţiunile inflamatorii, durerile premenstruale, musculare dar şi osteoartrita.

Poţi să mai adaugi la acest preparat un pahar de lapte de cocos sau lapte de soia, o lingură de nucă de cocos rasă şi câteva picături de esenţă naturală de vanilie sau rom.

Astfel, îţi vei încânta papilele gustative şi vei combate cu succes problemele digestive survenite după mesele copioase şi nu numai.