Combinaţii alimentare recomandate în dietă

1 2 jpg jpeg

Iaurt cu migdale

Vitaminele liposolubile A, D şi E regăsite în alimente precum iaurtul, migdalele, morcovii şi peştele sunt recomandate de nutriţionişti în regimurile de slăbit, de aceea este indicat să le combini între ele.

Mazăre cu orez

Este bineştiut faptul că o musculatură dezvoltată va ajuta organismul să consume mai multe calorii. De aceea, este indicat să îţi iei 30% din cantitatea de calorii direct din proteine. Orezul este o proteină incompletă din cauza conţinutului scăzut de aminoacizi, însă dacă îl vei consuma împreună cu mazărea, vei asigura organismului aportul necesar de proteine.

Pepene galben cu struguri roşii

Dacă până acum nu te-ai gândit la această combinaţie, află că este ideală pentru a arde depozitele de grăzimi şi pentru a preveni balonarea. Pepenele galben este un diuretic natural care te ajută să combaţi retenţia de apă, în timp ce strugurii roşii conţin o mulţime de antioxidanţi, extraordinari pentru reducerea rapidă a grăsimii din jurul taliei.

Unt de arahide cu mere

Bogate în vitamine, merele îţi dau senzaţia de saţietate pentru o perioadă lungă de timp şi sunt considerate a fi unele dintre cele mai bune fructe care ajută la slăbit. Combinate cu untul de arahide, care conţine resveratrol – un antioxidant puternic care păstrează corpul tânăr şi diminuează acţiunea genelor de depozitare a grăsimilor, cele două reprezintă o opţiune sănătoasă pentru micul dejun.