Cele mai sigure diete de slăbit

1 2 jpg jpeg

Înainte de a începe o dietă, cel mai important este să te asiguri că ea este echilibrată şi respectă regulile de bază ale alimentaţiei. Acestea presupun respectarea unui orar al meselor, să asigure organismului principiile nutritive necesare, dar şi să combine în mod echilibrat cantităţile de proteine, glucide şi carbohidraţi.

,,Necesarul proteic zilnic este de aproximativ 60-80g/zi (1 g per kilogram-corp) şi ar trebui să fie de 40 g din proteine animale (lapte, carne, ouă) şi 40 g din proteine vegetale (soia, alge, migdale, alune, cereale). Un aport proteic mai mare în cursul unei diete de slăbire este benefic pentru că implică un consum energetic mai mare”, explică Claudia Ionescu, medic boli de nutriţie şi metabolism.

Potrivit nutriţionistului, pentru ca orice dietă să dea rezultate este indicat să se consume cel puţin 2 litri de apă pe zi, iar persoana să facă cel puţin 90 de minute de mişcare pe zi. Exemplu nutriţionistului de dietă sănătoasă care duce la pierderea în greutate:

Dimineaţa

- o cană de lapte semidegresat - o felie de pâine de secară - o felie de şuncă slabă (de curcan) sau - 30 g de brânză slabă de vacă sau capră - un ou fiert moale

Gustarea de la ora 10

- un fructe sau un iaurt mic semidegresat

Citeşte şi:

- Dieta care accelerează metabolismul

- Dieta cu supe calde. Meniu pe zile

Prânz

- un bol supă de legume

- 100 g carne slabă de pasăre/vită/peşte (preparat la grătar, cuptor)

- 150 g de legume pregătite la abur sau la grătar (cu sare, piper, zeamă de lămâie)

Gustarea de la ora 16

- un fruct

Cină (cel târziu la ora 18.00)

- 100 g carne sau 50 g brânză

- 200 g salată (verde, andive, roşii, castraveţi, varză – cu sare, zeamă de lămâie, eventual un iaurt degresat în loc de ulei).

Ţinute pe perioade mai lungi de timp, o parte dintre dietele cunoscute nu au la fel de multe efecte negative asupra sănătăţii ca celelalte. Printre acestea se numără:

Cele mai sigure diete de slăbit: dieta Fricker

Are două variante: cea rapidă sau cea clasică, diferenţa dintre ele constând în prezenţa sau absenţa din dietă a pâinii şi a produselor făinoase.

Ţinută pe termen scurt, dieta Fricker poate duce la pierderea a 4-6 kilograme pe lună. Cu toate acestea, pe termn lung este posibil ca kilogramele pierdute să fie recuperate. Schimbările alimentare din dietă pot duce la apariţia stărilor de oboseală.

Cele mai sigure diete de slăbit: dieta The Zone

În cadrul acestei cure se pot consuma alimente din toate grupele, însă fiecare masă trebuie să cuprindă 40% glucide, 30% proteine şi 30% lipide. În medie, se pierde 1 kilogram pe săptămână.

Este greu de ţinut pe termen lung, mai ales că presupune măsurarea strictă a porţiilor. Când vine vorba de efecte negative asupra sănătăţii – dieta The Zone poate duce la oboseală şi iritabilitate.

Cele mai sigure diete de slăbit: dieta Weight Watchers

Acest regim nu impune restricţii pentru niciun produs. Fiecărui aliment îi corespunde un număr de puncte, în funcţie de aportul de grăsimi şi de valoarea energetică.

Persoanele care urmează această dietă pot pierde până la 2 kilograme pe săptămână. Spre deosebire de alte diete, în cazul Weight Watchers recuperarea kilogramelor pierdute nu se face la fel de uşor ca la celelalte regimuri de slăbit. Iar acest lucru se datorează faptului că dieta propune o alimentaţie echilibrată.