Cele mai sănătoase diete

1 2 jpg jpeg

Peste 20 de experţi în nutriţie şi în sănătate au evaluat peste 35 de diete din întreaga lume şi au stabilit care sunt cele mai bune regimuri de slăbit., potrivit usnews.com. Pentru al cincilea an consecutiv, dieta DASH este considerată cea mai bună dietă din lume.

Cele mai sănătoase diete: dieta DASH

Dieta Dash este bogată în legume, cereale integrale şi produse lactate. Multe dintre aceste alimente sunt bogate în calciu, fibre, proteine şi potasiu, ceea ce înseamnă că acest regim ajută la reglarea tensiunii arteriale. De aceea, acest regim este considerat o dietă a persoanelor care suferă de hipertensiune arterială.

Dacă ţii un asemenea regim, este important şi să faci mişcare, să reduci consumul de sare, de zahăr şi de grăsimi.

Dieta TLC se numără printre cele mai bune diete

Pe locul doi al clasamentului celor mai sănătoase diete se află regimul TLC, „Therapeutic Lifestyle Changes“, ceea ce se traduce prin schimbări terapeutice ale stilului de viaţă. Potrivit regulilor acestei diete, trebuie să reduci consumul alimentelor bogate în colesterol rău.

Este un regim care trebuie ţinut pe o perioadă lungă de timp, fiind unul sănătos şi sigur pentru organism. Trebuie să creşti aportul de legume, fructe, cereale, peşte, carne de pui sau de curcan.

Cele mai sănătoase diete: dieta Mayo Clinic

Această dietă este concepută de medicii Clinicii Mayo, având drept principal scop transformarea alimentaţiei sănătoase într-un obicei de lungă durată. Este recomandată şi persoanelor care suferă de diabet. Consumă broccoli, piept de pui la grătar, ciuperci şi orez brun.

Acest regim se numără printre cele mai bune diete pentru că nu prezintă riscuri pentru sănătate. Urmând acest regim, poţi pierde două-trei kilograme în două săptămânii, susţin experţii în nutriţie.

Dieta mediteraneană, unul dintre cele mai bune regimuri de slăbit

Dieta mediteraneană, care se bazează pe consumul de ulei de măsline, fructe, legume, ouă, peşte, te ajută să slăbeşti treptat. Este un regim sănătos, de aceea este clasat în primele locuri ale clasamentului întocmit de nutriţioniştii americani. Are, de asemenea, beneficii pentru inimă.