Cele mai indicate fructe în dietă. 5 fructe pentru slăbit primăvara asta

1 2 jpg jpeg

Vine vara şi vrei să arăţi cât mai sănătos în rochiţele tale preferate. Dietele sunt recomandate, dar doar dacă te gândeşti şi la sănătatea ta, consumând alimente pline de vitamine şi minerale, de care vei avea mare nevoie în dietă.

Iată cele mai indicate fructe în dietă. Profită de acest anotimp minunat, în care te poţi sătura de salate, spanac, urzici, leurdă, pătrunjel, păpădie şi varză. Toate acestea ajută în dietă, dar sunt excelente şi pentru detoxifierea organismului. Fă-ţi salate cu ulei de măsline, de in (bogat în omega 3), ulei de dovleac şi alte seminţe sănătoase şi săţioase.

Cele mai indicate fructe în dietă – corcoduşe verzi

Poate că nu te-ai gândit până acum, dar corcoduşele verzi sunt excelente pentru dietă, mai ales în această perioadă. Sunt acrişoare, gustoase şi foarte sănătoase. Sunt bogate în vitaminele B1, B2, B3, B6, vitamina C, Vitamina A, sunt pline de fosfor, calciu, potasiu, magneziu. Acestea sunt excelente când sunt verzi, deoarece au o acţiune antioxidantă foarte puternică, prezentând de asemenea şi proprietăţi antiinflamatorii.

Corcoduşele verzi sunt foarte bune împotriva îmbătrânirii, ajută în bolile cardiovasculare, previn apariţia cancerului şi îmbunătăţesc procesele cognitive. Sunt foarte bune pentru anemie, pentru detoxifierea organismului şi ajută la sinteza hormonilor glandelor renale.

Un aliat puternic împotriva kilogramelor în plus este lămâia. În diete, trebuie consumată fără probleme. Simplă sau ca suc sau în sucuri este foarte bine venită. Bogată în vitamina C (puternic antioxidant), în proteine şi carbohidraţi, lămâia are un puternic rol anticancerigen. Pe lângă faptul că lămâia este excelentă pentru arderea excesului de grăsime, ea ajută şi în probleme precum constipaţia, reumatism, probleme de păr, probleme respiratorii, hipertensiune arterială.

Cele mai indicate fructe în dietă – merele şi perele

Umilul măr este fructul nelipsit din curele de slăbire. Fie verde, fie roşu, mărul are puţine calorii, conţine fibre, vitamine, minerale şi ajută la prevenirea cancerului şi a bolilor cardiovasculare. Merele se consumă cu coajă şi cu seminţe, de aceea este indicat să se cumpere mere organice, mere care să nu arate neapărat frumoase şi lucioase. Sunt excelente în afecţiunile vezicii urinare, fiind de mare ajutor în cancerul de prostată.

Perele, care sunt printre primele fructe care se dau bebeluşilor, asta pentru că sunt foarte uşor şi rapid digerabile, conţin în proporţie de 80% apă. Sunt excelente în cazurile de obezitate, deoarece înlocuiesc nevoia de dulciuri foarte bine. Deci, se consumă fără probleme şi în diete. În plus, menţin sănătatea ochilor, reduc febra şi calmează durerile de gât.

Cele mai indicate fructe în dietă – rodia, plină de acid folic

Rodia este un fruct extraordinar de bun, dulce-acrişor, plin de o multitudine de vitamine şi minerale (A, B5, C, E, K, calciu, fier, potasiu, etc.). Rodia este plină de acid folic, fiind un fruct necesar în dietă, mai ales pentru persoanele care sunt anemice. Protejează împotriva depresiei, a osteoporozei, reglează tensiunea arterială, îmbunătăţeşte circulaţia sângelui şi protejează inima.