Cele mai bune 50 de trucuri de slăbit

Tentaţiile care ne fac să nu mai încăpem în rochia preferată sau care ne dau sănătatea peste cap se găsesc la tot pasul, indiferent de numele pe care-l poartă sau de forma cu care ne încântă ochii. Din fericire, putem să ne strâmbăm în faţa ispitelor cu ajutorul unor trucuri menite să pună pofta-n cui. 1. Chiar dacă pare greu de crezut, nu trebuie să renunţi la mâncare ca să ajungi la greutatea dorită. Dimpotrivă, respectă un ritual strict cu cinci mese pe zi: trei principale şi două gustări. Dacă sari peste acest program, te vei simţi lipsită de energie şi vei avea tendinţa să mănânci mai mult. 2. Taie mâncarea în bucăţi mici, pentru că astfel îţi vei potoli foamea mult mai repede şi următoarea masă o vei lua mai târziu. 3. Conform unui studiu britanic recent, este indicat să mănânci încet, deoarece digestia îţi va fi mai bună şi nu va apărea senzaţia de balonare. Pune tăcâmurile pe masă după fiecare îmbucătură, trage aer în piept şi apoi continuă să te ospătezi. 4. Dacă mănânci în picioare, te vei sătura mult mai greu. De aceea, încearcă să-ţi iei pauză de masă şi să mănânci liniştită. 5. Când foamea îţi dă târcoale, ai tendinţa să consumi primul aliment pe care-l vezi în frigider. Prin urmare, ca să te pui la adăpost de această pornire firească, depozitează mâncarea nesănătoasă cât mai în spate, în zone puţin vizibile. 6.Bea un pahar cu apă dimineaţa, pe stomacul gol, şi în timpul zilei, cu o oră înainte de fiecare masă. Aceasta îmbunătăţeşte digestia şi accelerează arderile. 7. Apa nu are calorii, reduce apetitul şi stimulează eliminarea toxinelor. În mod normal, aportul necesar de lichid este de 40 ml/kilocorp/zi. Exemplu: 60 kilograme x 40 ml = 2.400 ml. Dacă eşti la dietă, poţi să creşti consumul de apă cu încă jumătate de kilogram. De obicei uiţi să te hidratezi? Ţine o sticla cu apă la vedere şi încearcă s-o goleşti până seara. 8. Ca să te detoxifici, pe lângă apă, poţi bea ceaiuri neîndulcite, lapte degresat şi poţi mânca ciorpe şi supe de legume. 9. Băut cu înghiţituri mici, cel puţin o cană în fiecare zi, ceaiul verde alungă pofta de dulce, umple stomacul şi stimulează arderile. Este indicat să nu-l îndulceşti. 10. Produsele de patiserie şi cele de tip fast-food sunt adevărate bombe calorice şi stârnesc apetitul. Dacă pleci la drum lung şi vrei să mănânci în maşină sau pe tren, încearcă să le înlocuieşti cu biscuiţi din cereale integrale, morcovi şi fructe uscate. 11. Fructele se consumă dimineaţa sau la două ore după masă. Evită să le mănânci imediat după ce ai luat prânzul sau cina, fiindcă vor fermenta, ducând la apariţia balonării. 12. Singurele fructe care pot fi savurate la câteva minute după ce ai mâncat sunt kiwi şi ananasul. Acestea conţin enzime care ajută digestia. 13. Nu asocia la aceeaşi masă mai mult de trei grupe alimentare. De exemplu, la prânz poţi consuma o garnitură, felul principal şi o salată, nicidecum alte sosuri şi ingrediente care cad greu la stomac. 14. Limitează-te la feluri de mâncare uşoare, fără exces de grăsime. 15. Încearcă să fierbi alimentele şi nu să le prăjeşti. 16. Înlocuieşte sucul de portocale cu cel de roşii. Este mai sănătos, nu-ţi creşte nivelul de zahăr din sânge şi oferă atât substanţe nutritive, cât şi fibre în cantităţi mari. 17. Nu consuma alimente foarte fierbinţi sau foarte reci, ci călduţe. 18. În general, alege porţii de dimensiunea unei palme sau care încap într-un pumn. 19. Ultima masă trebuie luată cu trei ore înainte de culcare. 20. Încearcă să nu consumi alimente solide după ora 18.00.