Ceaiuri permise în dieta Dukan

1 2 jpg jpeg

Dieta Dukan, un regim de slăbit bazat pe proteine, poate afecta rinichii dacă nu se consumă cât mai multe lichide. Apa, în primul rând, este cea mai bună surse de hidratare, mai ales că dieta prevede risc mare de constipaţie. Iar curele de slăbire sunt de obicei exact la polul opus constipaţiei. În al doilea rând, alte lichide excelente pentru o asemenea cură sunt ceaiurile. Bineînţeles, ceaiurile nu trebuie să fie îndulcite cu absolut nimic, se beau calde sau reci exact aşa cum sunt scoase din ibric. Nu există restricţii în ceea ce priveşte cantitatea de ceaiuri care pot fi consumate în dieta Dukan. Ceea ce este o veste foarte bună, mai ales că ceaiurile conţin calciu, magneziu, vitamine, aminoacizi, flavonoizi şi alte vitamine benefice organismului.

Ceaiuri permise în dieta Dukan – ceaiul verde neîndulcit

Şi pentru că dieta Dukan se axează pe proteine, unul dintre cele mai indicate ceaiuri este ceaiul verde, deoarece conţine polifenoli, antioxidanţi foarte puternici şi arde grăsimile mult mai uşor. În plus, s-a demonstrat că ceaiul verde ajută la scăderea colesterolului rău şi creşterea colesterolului bun. Mai mult, se pare că ceaiul verde ţine la distanţă afecţiunile cardiovasculare şi probleme de hipertensiune.

Un alt ceai extrem de benefic în această dietă este ceaiul de anghinare, care este recunoscut pentru efectele lui bune în curele de slăbire. Ajută, deci, la procesul de pierdere a kilogramelor în plus, are capacitatea de a regla cantitatea de zahăr din sânge, are efect curativ prin favorizarea eliminării grăsimilor suplimentare din corp. Este perfect pentru îmbunătăţirea sistemului digestiv, ajută stomacul să digere mâncarea mai repede, deci grăsimile nu se vor mai depune.

Ceaiuri permise în dieta Dukan – ceai de anghinare, fenicul şi anason

Ceaiurile din seminţe de fenicul sau anason sunt excelente nu numai pentru femeile care alăptează, dar şi pentru cele care vor să slăbească. Poate din această cauză femeile care alăptează şi beau foarte multe ceaiuri de fenicul şi anason slăbesc aşa de uşor. Seminţele de fenicul au un gust dulceag şi mentolat, ceea ce face să fie o băutură răcoritoare excepţională, mai ales pe timp de vară.

Ceaiul de fenicul se bea înainte de masă, pentru a diminua pofta de mâncare. În plus, arde grăsimile şi stimulează funcţionarea bună a metabolismului. Mai mult, tratează durerile de stomac, de aceea este foarte bun pentru colicile copiilor.

De precizat, ceaiurile de fructe nu prea sunt indicate, asta pentru că fructele în această dietă nu sunt permise. Dar dacă vă place mult ceaiul de afine, de zmeură sau lămâie, puteţi bea fără probleme. Sunt foarte slabe în calorii, iar unii zic că aceste fructe, alături de mere şi citrice, sunt permise în dieta Dukan.