Ceaiuri care inhibă pofta de mâncare

1 2 jpg jpeg

Când te afli la regim, este important să mănânci fructe şi legume, să reduci aportul de mâncăruri bogate în calorii şi de carbohidraţi. Totodată, trebuie să faci şi mişcare, fie că alergi cel puţin 30 de minute în parc sau că te apuci de antrenament serios, la sala de sport.

Ceaiuri care inhibă pofta de mâncare: anghinarea

Plantă originară din Africa, anghinarea are proprietăţi diuretice şi în acelaşi timp scade pofta de mâncare. Torni peste o lingură de frunze uscate 250 de ml de apă clocotită şi se lasă la infuzat, timp de un sfert de oră. Bei ceaiul de două ori pe zi, cu o jumătate de oră înainte de prânz şi de cină. Pe lângă faptul că ajută în curele de slăbire, ceaiul de anghinare este util şi în prevenirea cancerului, dar şi în procesul de vindecare al bolilor de ficat. Ceaiuri care inhibă pofta de mâncare: cicoarea

O altă plantă care taie pofta de mâncare este cicoarea. Cel mai bine este să foloseşti rădăcina plantei. Peste o lingură de plantă mărunţită, torni 250 de ml de apă fierbinte. Ţii acoperit timp de zece minute. Ceaiul se bea cu o jumătate de oră înainte de micul dejun, de prânz şi de masa de seară. Are, de asemenea, şi proprietăţi calmante.

Ceaiul verde este util în curele de slăbire, căci accelerează metabolismul şi ajută la arderea caloriilor. Totodată, băut dmineaţa, la micul dejun îţi va da şi o senzaţie de saţietate, tăind pofta de mâncare. Nici nu este recomandat să îl consumi după ora 18:00, căci poate să îţi creeze insomnie. Ca să îl obţii, peste o linguriţă de plantă uscată, torni o cană cu apă fierbinte şi laşi la infuzat 10 minute.