Ceaiul de foi de dafin şi scorţişoară este ideal pentru slăbit

1 2 jpg jpeg

Ceaiul de scorţişoară şi foi de dafin îmbunătăţeşte funcţia sistemului digestiv, previne gazele, şi este săţios. Aşadar, este înlocuitorul perfect pentru gustările dintre mese. Cheia constă în menţinerea unui echilibru. Dacă dieta este diversificată şi în fiecare zi este băută câte o ceaşcă cu ceai de scorţişoară şi foi de dafin imediat după mese, vor fi observate diferenţele.

Frunza de dafin şi scorţişoara, o veche tradiţie

Frunzele de dafin cresc în copacul cu acelaşi nume, dafin. Acesta este un arbust peren, care are mai multe proprietăţi, şi foile sunt foarte frecvent folosite în bucătăria mediteraneană.

Grecii şi romanii, de exemplu, au integrat frunzele de dafin în tradiţiile lor de secole. Erau folosite pentru proprietăţile sale nutritive de vindecare, ca expectorant, dar şi pentru sistemul digestiv.

De fapt, rădăcina latină a dafinului, ”laurus” înseamnă ”atribuire, sau câştigătorul premiului”, reprezentând aceste caracteristici de putere şi virtute.

De asemenea, este o plantă foarte apreciată în lumea medicinei naturiste şi, la rândul său, atunci când este combinată cu un condiment ca scorţişoara, se transformă într-un tratament care merită încercat.

Un tratament digestiv

Atât foile de dafin, cât şi scorţişoara sunt cunoscute pentru proprietăţile antiseptice pe care le conţin, dar şi pentru faptul că au efect diuretic şi digestiv. De aceea, dacă este băută câte o ceaşcă de ceai imediat după mese este îmbunătăţit sistemul digestiv, prevenite gazele şi aciditatea şi, în acelaşi timp, infecţiile tractului urinar.