Ceai de slăbit cu leuştean. Verdeaţa din grădină aromată şi benefică pentru organism

1 2 jpg jpeg

Leuşteanul este cunoscut, de obicei, ca verdeaţa de bază pentru ciorbe sau borşuri. Însă, leuşteanul are mai multe proprietăţi, fiind folosit de mii de ani ca infuzii pentru diverse afecţiuni.

Ceai de slăbit cu leuştean – beneficiile leuşteanului

Ceaiul de leuştean este foarte bun în cazuri de indigestie, de arsuri la stomac, împotriva gazelor stomacale şi balonării. Datorită aromei sale puternice, leuşteanul era un remediu natural cunoscut, în special pentru afecţiunile la stomac sau pentru scăderea febrei. Alături de ceaiul de anason şi chimen este recomandat pentru colici la copii, ajutând şi pentru stimularea transpiraţiei.

Ceaiul de leuştean pentru slăbit funcţionează atunci când te afli la dietă, când alimentaţia ta este echilibrată, săracă în grăsimi şi calorii. În mare parte, ceaiul de leuştean te va ajuta să faci o detoxifiere a organismului. Efectele sale diuretice şi carminative te vor ajuta de balonare din cauza dietei.

Deşi nu există la ora actuală studii despre efectul ceaiului de leuştean în ceea ce priveşte slăbitul, acesta se poate folosi cu încredere, dar pe perioade scurte. La o săptămână de administrare zilnică se va face o pauză de 14 zile.

Ceai de slăbit cu leuştean – detoxifiază-ţi organismul cu ceai de leuştean

Ceaiul de leuştean este foarte bun şi în dereglările menstruale, stimulând fluxul menstrual, în afecţiunile cardiace, scaune proaste şi în problemele de reţinere a apei. De asemenea, rădăcina de leuştean este foarte bună pentru tratarea infecţiilor urinare, dar s-au observat rezultate bun şi în cazul pneumoniilor.

Ceaiul de leuştean nu se foloseşte pe termen lung, deoarece poate creşte sensibilitatea la razele solare, crescând astfel riscul apariţiei cancerului de piele. Dacă se foloseşte ceaiul de leuştean pentru slăbit în perioadele de vară, este de preferat să se ia în considerare o protecţie solară crescută.

Deoarece poate creşte cantitatea de sodiu în organism, nu se recomandă consumul îndelungat persoanelor care suferă de probleme cardiace şi au diete fără sare. Înainte de a începe o cură cu ceai de leuştean, este bine să ceri sfatul medicului dacă eşti sub tratament medicamentos. De asemenea, femeile însărcinate şi care alăptează nu ar trebui să ţină cură cu ceai de leuştean.