Cea mai sănătoasă carne de peşte

1 2 jpg jpeg

Cu toţii ştim că peştele trebuie să facă parte din alimentaţia noastră. În mod normal ar trebui să includem carnea de peşte de două-trei ori, cel puţin, pe săptămână. Fiind o sursă excelentă în proteine şi tipuri de uleiuri, care duc grăsimi de tip omega 3 la creier şi inimă, carnea de peşte menţine astfel sănătatea şi funcţionarea optimă a acestora.

Cea mai sănătoasă carne de peşte – tonul alb

Totuşi, alegerea peştelui de cea mai bună calitate, care să fie cu adevărat sănătos pentru organism poate fi o problemă. De aceea, mulţi oameni, preferă să nu cumpere carne de peşte deoarece nu ştiu ce să cumpere, ce poate fi mai bun, mai sănătos pentru întreaga familie.

Tonul alb nu conţine atât de mult mercur, care în doze normale, nu poate face niciun rău. Aveţi grijă să fie ton mai mic, mai tânăr, şansele să fie contaminat sunt foarte mici. Chiar şi tonul alb la conservă poate fi bun. De obicei cel mai bogat ton în grăsimi omega 3 este cel care este prins în apele nordice reci.

Spre deosebire de tonul alb, tonul roşu conţine un nivel foarte ridicat de mercur şi nu este recomandat consumul acestui tip de peşte. În plus, în 2010 a fost trecut pe lista speciilor pe cale de dispariţie alături de panda şi tigri.

Cea mai sănătoasă carne de peşte – somonul

Despre somon toată lumea ştie că este o sursă de grăsimi foarte necesară şi gustoasă. Dar, aveţi grijă, deoarece cel mai sănătos somon este cel care creşte sălbatic, în ape care monitorizează atât numărul somonilor, cât şi calitatea râurilor din care provin. Cum sunt cele mai multe din Alaska, care interzic pescuitul acolo unde numărul somonilor a scăzut drastic sau apele sunt contaminate.

Spre deosebire de somonul sălbatic, somonul din crescătorie este de cele mai multe ori tratat cu antibiotice împotriva bolilor şi paraziţilor şi este hrănit cu făină de peşte. Cu toate acestea, sunt foarte mulţi oameni care au încredere mai mare în crescătorii. Totuşi, luaţi în considerare că ceea ce este făcut de om, lasă de dorit aproape întotdeauna.

Cea mai sănătoasă carne de peşte - stridiile

Stridiile de crescătorie sunt foarte bune, o porţie de stridii conţine 300 de mg de grăsimi omega 3 şi în jur de o treime din necesarul zilnic de fier. În plus, ele sunt bune şi pentru mediul înconjurător. Stridiile se hrănesc cu nutrienţi naturali şi algele din apă, îmbunătăţind astfel calitatea acesteia.

Acţionează ca recife naturale, fiind o sursă bună de hrană şi pentru peşti. Oricum, aveţi grijă la cele crude, mai ales cele care provin din ape calde, pot conţine bacterii ce dezvoltă boli grave.

Cea mai sănătoasă carne de peşte – hering şi sardine, cele mai bogate în grăsimi omega 3

Sardinele sunt foarte bune şi conţin cele mai multe grăsimi omega 3 (1,950 mg!), mai mult decât tonul sau somonul. Mai mult decât atât, sardinele sunt o sursă naturală, printre sursele foarte rare, de vitamina D. Se reproduc uşor şi sunt foarte gustoase, ca să nu mai vorbim de cât de sănătoase sunt, încercaţi fără probleme sardinele de Pacific, sunt surse importante pentru o alimentaţie corectă.

La polul opus, speciile de peşte mai puţin hrănitoare, care conţin prea mult mercur şi sunt sărace în grăsimi sănătoase sunt macroul mare, rechinul, homarul, crapul, peştele spadă, pangasius şi merluciu.

Peştele cel mai bun şi gustos, dar mai ales sănătos este peştele proaspăt gătit la cuptor, pentru a nu arde vitaminele şi grăsimile de care avem nevoie pentru o masă bogată.