Ce se întâmplă când ţii post negru 3 zile

1 2 jpg jpeg

Anul calendaristic este segmentat de perioadele de post începând cu cel al Paştelui şi terminând cu cel al Crăciunului. Între cele două de referinţă mai sunt perioade mici în care se recomadă să se ţină post.

Despre post există credinţa că nu este doar o modalitatea de a te abţine de la mâncare şi băutură ci mai mult este o modalitate bună de a medita şi reflecta asupra sinelui, o portiţă în care să te regăseşti pe tine şi să te cureţi atât spiritual cât şi trupeşte.

Cercetătorii de la Universitatea din California au făcut un studiu cu privire la efectele postului negru asupra organismului uman şi au ajuns la concluzia că 3 zile de post negru ajută sistemul imunitar să se regenereze.

Asta nu înseamnă că acum va trebui să te supui unor diete drastice şi să te înfometezi. Pentru a ţine cu adevărat post negru trebuie să urmezi nişte paşi.

Află care sunt cele mai sănătoase produse de post AICI

Cum se ţine postul negru

În primul rând este necesar ca în ziua în care te hotărăşti să ţii post negru să nu mănânci nimic toată ziua, nu trebuie să te cerţi cu nimeni, orice s-ar întâmpla.

În aceste trei zile trebuie să îţi învingi orgoliile, să îţi stăpâneşti firea, să treci cu vederea orice fel de răutate cu care te intersectezi şi să ai puterea să ierţi orice.

În zilele de post este bine să nu te duci în vizite pentru a nu te lăsa ispitit de bucatele pe care ţi le poate oferi gazda şi nici nu trebuie să strigi în gura mare că tu posteşti. Această acţiune este una intimă, care te priveşte doar pe tine.

În cazul în care ai oameni săraci prin preajmă, mâncarea ce ar fi trebuit să o consumi în zua respectivă împarte-o lor.

Dacă nu poţi să ţii post toată ziua, după ce ai întrerupt postul încearcă să te limitezi doar la o singură porţie de mâncare deoarece altfel se spune că Diavolii ţi-au furat postul şi au râs de tine.

În mod normal postul negru se ţine de la ora 18 a zilei în curs şi se duce până la opra 24 din ziua următoare, astfel se spune că se ţine în timpul orelor în care a pătimit Hristos.

Ce efecte are

Postul negru stimulează celulele stem să producă noi globule albe care au rol de a proteja organismul de bacterii.

Atunci când ţii post, organismul utilizează depozitele sale de grăsime cât şi cele de glucoză existente deja, dar şi globule albe. Odată cu mobilizarea organismului de a produce noi globule albe, se regenerează şi sistemul imunitar.

Mai ales că odată cu vârsta sistemul imunitar devine mai slăbit, postul negru este indicat pentru a revigora organismul şi a-l susţine.

Postul negru mai este recomandat şi datorită faptului că reduce enzima PKA, un hormon care contribuie la apariţia celulelor canceroase şi a diferitelor tumori în organism.

Sfaturi

Atunci când ţii post negru încearcă să te hidratezi corespunzător pentru ca organismul să fie susţinut şi pregătit pentru procesul de detoxificare.

În zilele de post negru mai ales nu te supune eforului fizic foarte mare deoarece organismul are rezerve limitate şi trebuie să se autorefacă cu ajutorul lor.

Nu apela la postul negru pe perioade lungi de timp şi nici dacă te ştii cu anumite afecţiuni.