Ce să mănânci pentru a-ţi reduce apetitul exagerat

1 2 jpg jpeg

Anumite fructe

Dintre fructe, merele, portocalele şi rodiile sunt cele care îţi scad pofta de mâncare exagerată. Mănâncă un măr cu 30 de minute sau o oră înainte de 1-2 mese principale pentru a-ţi reduce porţiile de a prânz sau cină. Procesul de digestie al merelor este mai lung, ceea ce te va face să te simţi sătul o perioadă mai lungă de timp. Vei obţine şi un plus de fibre care asigură o digestie bună.

Perioada în care rişti să mănânci alimente care te îngraşă este cea dintre mesele principale. Atunci apare şi pofta de a mânca ceva dulce. În locul dulciurilor alege citricele. Ţine la îndemână o portocală! Îţi menţine senzaţia de saţietate mai mult timp şi te hidratează.

Un alt fruct de luat între mese este rodia. Oamenii de ştiinţă britanici au studiat efectele suplimentelor zilnice cu rodie. Au observat că voluntarii care au luat timp de 3 săptămâni acest supliment au avut un apetit mai scăzut. Explicaţia cercetătorilor a fost că rodiile conţin polifenoli, substanţe care scad apetitul. Consumate frecvent, rodiile previn îmbolnăvirile datorită antioxidanţilor pe care-i conţin şi care neutralizează efectele radicaliilor liberi mai eficient decât vinul sau ceaiul verde.

Citeşte şi: Slăbeşte cu ajutorul carbohidraţilor buni

Nu te feri de alimentele cu amidon!

Alimentele bogate în amidon rezistent sunt leguminoasele, cum ar fi fasolea şi lintea, legumele, precum cartofii albi ori dulci şi cerealele integrale, orezul brun. Sunt surse valoroase de fibre, vitamine, minerale şi antioxidanţi. Un cartof copt în coajă şi răcit îţi aduce peste 2 g de proteine, aproape 4 g de fibre şi cantităţi bogate de vitamina A. Răcirea face ca amidonul digerabil să se transforme prin procesul numit retrogradare în amidon rezistent.

Nu ocoli nici lintea sau mazărea. Îţi conferă fibre, proteine, carbohidraţi, unele dintre cele mai bune componente ale unei diete sănătoase care-ţi taie pofta de a mânca alimente nesănătoase între mesele principale. Mai mult, îţi dau energie pentru exerciţiile fizice care trebuie să facă parte din programul tău de slăbit.