Ce nu ştiai despre regimul disociat

1 2 jpg jpeg

Avantaje şi dezavantaje

Adepţii medicinei naturiste pretind că acest regim ar ajuta la tratarea anumitor boli sau probleme, cum ar fi: artrita, indigestia, constipaţia, flatulenţa. Se pare că regimul este benefic şi în bolile cardiace sau în cele ale rinichiului şi ameliorează starea de sănătate a persoanelor astmatice şi alergice.

Totuşi, medicii nu-l recomandă copiilor, femeilor însărcinate sau celor care alăptează. S-a observat că ţinerea acestui regim perioade îndelungate poate duce la deficienţe de calciu, fier şi de vitamina B. Cele cinci principii ale regimului disociat:

1Nu combina glucide (carbohidraţi) cu proteine şi cu fructe acide la aceeaşi masă. Astfel, nu consuma împreună cartofi, carne şi portocale ca desert.

2Partea principală a meniului tău trebuie să fie constituită din legume şi din fructe.

3Nu mânca în exces proteine, glucide şi grăsimi.

4Optează pentru cereale integrale şi glucidele naturale (cele din fructe, de exemplu). Renunţă la alimentele procesate, cum ar fi mezelurile, şi la cele extrem de prelucrate, precum făina albă, zahărul alb sau margarina.

5Lasă un interval de minimum patru ore între două mese care conţin alimente ce nu trebuie să fie combinate.

Reguli de combinare a alimentelor

Există anumite tipuri de regimuri disociate care recomandă să se consume numai o grupă de alimente într-o zi. Totuşi, nu sunt indicate, pentru că nu dau corpului toate substanţele de care are nevoie zilnic.

Acest regim funcţionează cel mai bine atunci când se respectă regulile asocierii în cadrul unei mese. Este indicat să se mănânce glucide la micul dejun şi seara, iar proteine, la prânz.

Ştiai că...

...dieta a fost creată de un medic newyorkez, William Howard Hay (1866–1940), pentru a se trata de hipertensiune şi de probleme cardiace? Principiul de bază era să nu combine la aceeaşi masă glucide şi proteine. Cu ajutorul acestui regim starea lui de sănătate s-a ameliorat şi a slăbit peste 20 de kilograme în aproximativ 3 luni.

Ai mai jos un tabel care să te ajute în alcătuirea unui regim disociat

image

Excepţii:

-roşiile pot fi mâncate cu alte legume şi cu avocado

-laptele se bea separat de orice alt aliment lavocado poate fi mâncat cu alte fructe.