Ce este dieta alcalină!

1 2 jpg jpeg

Oamenii au un PH al sângelui de aproximativ 7,35. Acest program este construit pe convingerea că un consum de alimente cu o aciditate mai mare, de exemplu, cu un PH de la zero la şapte, elimină acest echilibru şi provoacă tot felul de probleme de sănătate, inclusiv cancer, leziuni renale sau artrită.

Alimentele obişnuite cu o aciditate ridicată includ carnea, laptele, ouăle, alcoolul şi cafeaua. Alegerile alcaline, de cealaltă parte, includ legume proaspete, grăsimile sănătoase, cereale integrale şi fructe cu conţinut scăzut de zahăr.

Aceste afirmaţii par totuşi prea bune ca să fie adevărate, aşa că nuriţionistul Luri Wright a declarat pentru Women's Health: "Alimentele pe care le consumi nu afectează PH-ul sângelui". Medicul declară cu tărie faptul că organismul uman este perfect capabil să îşi balanseze singur PH-ul, prin rinichi, plămâni şi sânge.

În ciuda efectului limitat al dietei alcaline asupra PH-ului real al sângelui, nutriţionistul consideră că indicaţiile acestei diete sunt de fapt menite spre o alimentaţie mai variată, din toate punctele de vedere: „O dietă plină de fructe, legume şi carbohidraţilor complecşi s-a dovedit a fi foarte sănătoasă pentru controlul greutăţii şi a bolilor de inimă ", explică ea.

În sfârşit, aceasta menţionează că în ciuda faptului că nu există dovezi clare care să dovedească legătura dintre PH-ul corpului şi dietă, o alimentaţie variată, cu o concentraţie mare de fructe, legume şi carbohidraţi complecşi poate cu siguranţă preveni bolile şi ajuta mult sănătatea.