Ce este dieta alcalin─â!

1 2 jpg jpeg

Oamenii au un PH al s├óngelui de aproximativ 7,35. Acest program este construit pe convingerea c─â un consum de alimente cu o aciditate mai mare, de exemplu, cu un PH de la zero la ┼čapte, elimin─â acest echilibru ┼či provoac─â tot felul de probleme de s─ân─âtate, inclusiv cancer, leziuni renale sau artrit─â.

Alimentele obi┼čnuite cu o aciditate ridicat─â includ carnea, laptele, ou─âle, alcoolul ┼či cafeaua. Alegerile alcaline, de cealalt─â parte, includ legume proaspete, gr─âsimile s─ân─âtoase, cereale integrale ┼či fructe cu con┼úinut sc─âzut de zah─âr.

Aceste afirma┼úii par totu┼či prea bune ca s─â fie adev─ârate, a┼ča c─â nuri┼úionistul Luri Wright a declarat pentru Women's Health: "Alimentele pe care le consumi nu afecteaz─â PH-ul s├óngelui". Medicul declar─â cu t─ârie faptul c─â organismul uman este perfect capabil s─â ├«┼či balanseze singur PH-ul, prin rinichi, pl─âm├óni ┼či s├ónge.

├Än ciuda efectului limitat al dietei alcaline asupra PH-ului real al s├óngelui, nutri┼úionistul consider─â c─â indica┼úiile acestei diete sunt de fapt menite spre o alimenta┼úie mai variat─â, din toate punctele de vedere: ÔÇ×O diet─â plin─â de fructe, legume ┼či carbohidra┼úilor complec┼či s-a dovedit a fi foarte s─ân─âtoas─â pentru controlul greut─â┼úii ┼či a bolilor de inim─â ", explic─â ea.

├Än sf├ór┼čit, aceasta men┼úioneaz─â c─â ├«n ciuda faptului c─â nu exist─â dovezi clare care s─â dovedeasc─â leg─âtura dintre PH-ul corpului ┼či diet─â, o alimenta┼úie variat─â, cu o concentra┼úie mare de fructe, legume ┼či carbohidra┼úi complec┼či poate cu siguran┼ú─â preveni bolile ┼či ajuta mult s─ân─âtatea.