Ce alimente să consumi în funcţie de forma corpului

1 2 jpg jpeg

Portocale şi avocado pentru grăsimea depusă pe abdomen

Pentru persoanele care au silueta în formă de măr (grăsimea se depunde pe abdomen şi în jurul taliei) se recomandă consumul de portocale şi avocado. O talie mare înseamnă, automat, un nivel crescut de cortizol, un hormon al stresului care duce la creşterea în greutate.

Prea mult cortizol încetineşte metabolismul şi atrofiază musculatura. Însă, vitamina C este cunoscută pentru rolul său de a scădea nivelul cortizolului din organism, motiv pentru care este indicat să consumi portocale în combinaţie cu avocado.

Brânză slabă şi fasole neagră, dacă ai posteriorul mare

Produsele lactate sărace în grăsimi sunt indicate pentru consum persoanelor care nu sunt mulţumite de posteriorul lor. Cercetările arată că o dietă bogată în calciu, dar săracă în grăsimi contribuie la scăderea în greutate, deoarece calciul stimulează organismul să ardă mai repede depozitele de grăsime.

Citeşte şi:

- Probleme cu somnul? Iată ce alimente te pot ajuta!

- Alimente care ,,hrănesc" organele

- Cum recunoaştem alimentele falsificate

În plus, specialiştii recomandă să se consume brânză slabă în combinaţie cu fasole neagră, deoarece carbohidraţii complecşi stimulează arderea grăsimilor din zona coapselor şi posteriorului. De asemenea, aceste alimente diminuează, împreună, circulaţia estrogenului în organism (hormon feminin care este responsabil de depunerea grăsimii pe posterior).

Nuci braziliene şi ceapă crudă, dacă vrei să slăbeşti uniform

Nucile braziliene sunt o bună sursă de L-arginină. Studiile arată că persoanele care au un abdomen proeminent, au mai puţin hormon de creştere, ceea ce împiedică organismul să distribuie uniform grăsimea.

L-arginina este un ingredient care creşte în mod natural nivelul hormonului de creştere în organism, intesifică metabolimul şi stimulează arderea grăsimilor de peste tot. Pe de altă parte, ceapa, consumată ca atare, este un diuretic natural, care previne balonările (prin gătire îşi pierde acest beneficiu important).