Cât slăbeşti cu adevărat dacă nu mai mănânci deloc pâine

1 2 jpg jpeg

Cu siguranţă ai auzit că, dacă elimini pâinea din alimentaţie, vei slăbi. Dar este acest lucru adevărat? Pâinea conţine nutrienţi precum vitamina B şi fier însă, consumată în cantităţi mari, îţi aduce o mulţime de calorii şi chiar kilograme în plus.

Dacă te întrebi cât vei slabi dacă renunţi la pâine, răspunsul este simplu: depinde de cât de multă pâine mănânci în acest moment. Dacă mănânci pâine doar la micul dejun, nu vei observă schimbări majore în greutate.

Însă dacă pâinea face parte din toate cele trei mese zilnice, s-ar putea să pierzi câteva kilograme. Pâinea albă conţine 266 calorii în 100 de grame, sau 80 de calorii pe felie. Pâinea integrală conţine 247 de calorii în 100 de grame, în timp ce o felie conţine 74 de calorii. Dacă îţi reduci aportul caloric cu 100-500 calorii pe zi şi faci şi sport între 30 şi 60 de minute, poţi slăbi vizibil.

Dacă mănânci o felie de pâine la micul dejun, o brioşă la gustări, o baghetă mică la prânz şi încă o felie la cină, vei reduce aportul caloric cu 454 calorii pe zi, deci 3178 calorii pe săptămână. Vei slăbi jumătate de kilogram în toată această perioada.