Cât de periculoase sunt de fapt curele de slăbire: ”Sunt forţate şi nenaturale!”

1 2 jpg jpeg

Din păcate, nu toate dietele sunt utile, iar cele mai multe dintre ele pot duce la dezechilibre majore şi la probleme de sănătate. Un renumit medic explică de fapt de ce dietele nu trebuie urmate şi că tot ce contează este de fapt un stil de viaţă sănătos.

”Curele de slăbire trebuie să respecte, în primul rând, o alimentaţie care, ca număr de calorii, să fie hipocalorică. Dar în acelaşi timp trebuie să asigure toate principiile alimentare necesare bunei funcţionări a organismului. Adică trebuie să fie şi aport de proteine, aport de hidrocarbonate şi aportul de grăsimi necesare funcţionării bune a organismului.

Omul este un mamifer omnivor, el trebuie să mănânce de toate. Şi carne de vacă şi carne de pasăre şi grăsimi animale şi grăsimi vegetale. Să aibă absolut tot aportul de vitamine, nu numai de proteine, lipide şi hidrocarbonate.

Regimurile acestea de slăbire care-ţi impun să nu mănânci decât proteine sunt regimuri forţate şi nenaturale. Una este să realizezi un raport hipocaloric, dar cu toate alimentele şi toate mineralele şi vitaminele necesare bunei funcţionări a organismului şi alta e să pui un regim din acesta.. să nu măncânci decât o dată pe zi sau doar ceva anume.

Astfel de regimuri sunt antimedicale şi antifiziologice. Nutriţioniştii buni şi adevăraţi nu prescriu aşa ceva. Am avut multe cazuri de pacienţi care au avut probleme din cauza modului dezechilibrat în care vor să slăbească urgent. Slăbitul dintr-o dată sunt neconforme indicaţiilor medicale. Sunt tot felul de regimuri.. cel mai bine e ca cei care sunt supraponderali sau obezi să meargă la un nutriţionist care e specialistul ce poate recomanda şi adapta regimul hipocaloric pentru fiecare pacient în parte”, a povestit medicul Alexandru Oproiu la Antena 3.