Cât de benefică este o zi de post?

2 apple 18302 640 jpg jpeg

Postul alimentar pe termen scurt aduce foarte multe beneficii în organismul uman, mai ales dacă faci parte din categoria oamenilor gurmanzi. Unul dintre principalele efecte pozitive este acelă că vei contribui în felul acesta la descărcarea energiei negative din corp şi îţi vei curăţa gândirea.

Postul negru ţinut o zi întreagă va contribui la stabilizarea nivelului de zahăr în sânge deoarece pancreasul va fi în reapaos şi în felul acesta organismul tău se va curăţa mai bine.

O zi de post precum o zi la SPA

Nu sună deloc exagerat, o zi în care alegi să ţii post negru îţi va ajuta organismul să întinerească cu cel puţin o lună, îţi vei ajuta organismul să cureţe de la interior către exterior.

Secretul este ca în ziua respectivă să bei suficientă apă astfel încât corpul să îşi poată hidrata toate celulele şi organele.

Apa băută mai ales atunci când ţii post negru ajută la intensificarea procesului de arderi a ţesutului adipos, deci adio kilograme şi celulită.

Astfel vei avea parte de o purificare şi o îmbunătăţire a calităţii funcţionale a organelor dar şi a activităţii cerebrale.

Află ce se petrece în organismul tău dacă ţii post negru 3 zile AICI

Momentul ideal pentru a medita

Deşi s-au spus foarte multe despre meditaţie, ea joacă un rol foarte important în buna desfăşurare a activităţilor din organismul tău.

Durata postului poate varia de la o zi la o săptămână însă niciodată mai mare de atât. Pentru a-ţi ajuta corpul să se cureţe mai bine este necesar ca înainte cu două zile de ziua de post să excluzi din alimentaţia ta toate produsele de origine animală şi să te axezi mai mult pe cereale fructe şi legume.

O modalitate de a slăbi

Stresul este unul dintre cei mai mari duşmani astfel că resimţit la nivel celular acesta poate avea un efect negativ şi asupra imunităţii tale dar şi asupra siluetei, mai ales că din ce în ce tot mai mulţi oameni se confruntă cu foamea emoţională pe fond de stres.

Ca să te poţi bucura de efectele pozitive ale postului în ceea ce priveşte silueta ta, asigură-te că în ziua anterioară consumă la maxim ora 18 o salată sau o supă cremă sau ceva uşor şi te bagi devreme în pat pentru a ajuta organismul să se regenereze prin intermediul somnului. Evită cu o zi înainte să consumi alcool sau produse de origine animală.

A doua zi, în ziua de post până la ora 18 de câte ori simţi nevoia de a mânca bea apă, multă apa pentru a menţine tot corpul hidratat. NU este greu, nu este uşor dar efortul merită garantat.

La ora 18 se termină perioada de post şi acum poţi să savurezi o mini salată dintr-un morcov ras, varză rasă sau o salată de pătrunjel, nimic în plus sau minus.

Salata de vrază rasă se va comporta ca o mătură la nivelul intestinelor tale, va ajuta la eliminarea resturilor alimentare datorită efectul său diuretic.

Pe perioada postului poţi să consumi ceaiuri din plante însă fără să adaugi zahăr sau miere.

După această zi se recomandă să eviţi mesele aglomerate şi mâncărurile grele, să optezi pentru salate sau supe creme, alimente care să fie uşor de digerat pentru sistemul digestiv şi să nu uiţi în continuare să te hidratezi corespunzător.

După ziua de post este recomandat să eviţi alimentele acide şi cele de origine animală, mai de grabă ar fi indicat un suc de fructe, de legume sau un smoothie, multe verdeţuri şi mişcare.