Castanele, ideale în curele de slăbire

2 jpg jpeg

Tratează tusea

Odată cu toamna, şi afecţiunile respiratorii ne atacă. O porţie de castane poate fi un aliat ideal împotriva problemelor respiratorii, cum ar fi tusea convulsivă.

Vindecă acneea

Chiar dacă au un gust foarte bun, castanele se folosesc şi extern. Dacă suferiţi de acnee, amestecaţi miezul castanelor cu miere şi aplicaţi pe faţă sub formă de mască revigorantă. Aceasta are efect antiinflamator şi reglează sebumul.

Remediu pentru varice

Substanţele pe care le găsim în castane repară găurile microscopice din vasele de sânge şi din cele capilare şi îmbunătăţesc elasticitatea acestora. Tinctura de castane este benefică în cazul varicelor.

Ajută la digestie

Castanele sunt o bună sursă de fibre, aşa că persoanele care au probleme cu digestia, sau care doresc să îşi fortifice musculatura şi organismul nu ar trebui să le ocolească.

În bolile digestive sunt indicate seminţele, iar în funcţie de toleranţa individuală se mai poate folosi şi infuzia din frunze pentru efectul astringent şi bactericid.

Castanele coapte, sursă de fibre dietetice

Castanele au un conţinut foarte mic de colesterol, sunt foarte puţin bogate în sodiu şi constituie una dintre cele mai bune surse de fibre dietetice.

Tocmai de aceea, sunt cea mai bună alegere pentru cei care vor să îşi păstreze silueta şi pentru cei care au probeleme cu inima.

De reţinut!

Piureul din castane este unul dintre puţinele produse care, prelucrate termic, păstrează în mare parte vitaminele fructului proaspăt.

Datorită aportului imens de vitamine şi minerale, acesta este un tonic natural extrem de puternic, fiind perfect pentru persoanele aflate în convalenscenţă, în creştere, pentru sportivi, copii şi bătrâni sau pentru cei care suferă de anemie sau astenie.