Carnea te îmbolnăveşte! Cele mai bune surse de proteină pentru corpul tău

1 2 jpg jpeg

Din 2002 pană în 2007, cei 80.000 de participanţi au fost întrebaţi despre ce fel de hrană consumă în mod regulat, inclusiv cât de multă carne, nuci, cereale şi legume. În acesta perioadă, mai mult de 2.000 de adulţi din studiu au murit, iar oamenii de ştiintă au analizat cu atenţie atât modul în care au murit cât şi ceea ce au mâncat. Specialişti au descoperit o legătură strânsă între cantitatea de carne roşie pe care o mâncau şi probleme cardio-vasculare. Chiar şi o cantitate mică a avut un efect negativ asupra sănătăţii acestora.

”Carnea roşie este un personaj negativ pentru bolile de inima” a declarat Gary Fraser, profesor în sănătea publică, pentru Business Insider. Cercetătorii au descoperit că cei cu vârste cuprinse între 25 şi 44 de ani, care mâncau mai multe proteine din carne, şi-au dublat riscul de a dezvolta boli cardiatice mortale, în timp ce participanţii care au consumat mai multe nuci şi seminţe şi-au ajutat inima, scăzând considerabil riscul de a dezvolta aceleaşi probleme de inimă.

“O varietate de nuci, consumate în cantităţi mici în fiecare zi, va scădea colesterolul LDL din sânge care este colesterolul rău" a mai adăugat profesroul. Conform acestuia, 10-14 nuci, alune, sau alte seminţe consumate zilnic sunt tot ceea ce trebuie.

Nu este pentru prima dată când oamenii de ştiinţă ajung la această concluzie. Alte studii anterioare au sugerat că atunci când oamenii înlocuiesc alimentele bogate în grăsimi saturate precum laptele şi carnea pentru mai multe surse de grăsimi nesăturate şi cu conţinut scăzut de grăsimi saturate, cum ar fi migdalele, seminţele de dovleac, avocado, uleiul de măsline şi peştele, îşi reduc în mod activ riscul de a dezvolta boli de inimă şi au şanse mai mici de a muri.