Care sunt cele mai sănătoase gustările

2 jpg jpeg

Care sunt cele mai sănătoase gustările - Migdale

Pentru că sunt săţioase şi îţi refac rezerva de energie a organismului, migdalele se numără printre cele mai sănătoase gustări. Este indicată o mână de migdale crude pe zi. Acestea au şi proprietatea de a accelera metabolismul, de aceea pot fi consumate fără teamă de către persoanele care vor să slăbească.

Care sunt cele mai sănătoase gustările - Iaurt cu zmeură

Ştiai că 200 de grame de iaurt amestecate cu un pumn de zmeură şi cu cereale din făină integrală sunt o gustare ideală? Este recomandată înainte de ora 15.00, pentru că este o sursă importantă de energie pentru organism. Este o combinaţie de fibre, grăsimi sănătoase, proteine şi vitamine. Vitamina C conţinută de zmeură ajută la arderea grăsimilor.

Salată de fructe, printre cele mai sănătoase gustări

Ca să nu dai greş când ţii cura de slăbire, optează şi pentru salata de fructe când îţi alegi gustarea. O poţi obţine dintr-un măr, din câteva felii de grepfrut tăiate mărunt şi din patru-cinci feliuţe de kiwi.

Are un conţinut de sub 100 de calorii şi este bogată în vitamina C, iar grepfrutul grăbeşte arderile. Aceste fructe oleaginoase conţin vitaminele A, B, C, D şi E, potasiu, magneziu şi calciu, ceea ce înseamnă că au grijă şi de sistemul imunitar.

Brânză feta, printre cele mai sănătoase gustări

Când foamea îţi dă târcoale, poţi să apelezi la un sandviş cu brânză feta, care are un conţinut de aproximativ 200 de calorii, exact numărul recomandat pentru o gustare.

Când te încearcă pofta de dulce, poţi să mănânci câte o pătrăţică de ciocolată neagră, care să aibă un conţinut de cacao de cel puţin 70%. Este foarte important, de asemenea, să bei doi litri de apă pe zi şi să faci cel puţin 30 de minute de mişcare.