Băuturi interzise în cura de slăbire

1 2 jpg jpeg

Mai mult, există persoane care îşi controlează atent alimentaţia în timpul curelor de slăbire, dar care neglijează complet capitolul lichide.

Astfel, pe lângă o hidratare intensă a organismului, consumul corect de lichide ne poate ajuta să ardem mai multe calorii prin accelerarea metabolismului şi să ne îmbunătăţim digestia. Iată, aşadar, o listă cu băuturile care îţi pun silueta în pericol sau pe care ar trebui să consumi mai rar pe perioada dietei!

Băuturi interzise în cura de slăbire: cele carbogazoase

Băuturile carbogazoase se află în fruntea listei atunci când vine vorba de băuturi interzise în timpul curei de slăbire, fiind şi cele mai mari surse de calorii.

În plus, sucurile acidulate, fie ele din aşa-zise ,,fructe'', nu au nici un beneficiu nutriţional, dimpotrivă conţin calorii, zahăr şi alte chimicale pe care, din păcate, corpul le stochează.

Băuturi interzise în cura de slăbire: cele energizante

Ca şi sucurile acidulate, băuturile enrgizante sunt adevărate bombe calorice şi trebuie excluse complet din alimentaţie. Astfel, în caz că faceţi sport şi simţiţi nevoia să vă energizaţi şi să vă hidrataţi, mizaţi întotdeauna pe apă în care puteţi adăunga câteva felii de lămâie, de lime sau de castravete.

Băuturi interzise în cura de slăbire: alcoolul

Băuturile alcoolice tari şi dulci îngraşă din cauza conţinutului ridicat de glucide care se metabolizează rapid şi se depun ca rezervă în urma stimulării secreţiei de insulină.

Unii specialişti sunt de părere că alcoolul poate fi consumat în timpul dietelor dacă acesta este combinat corect. De exemplu, dacă vă doriţi vodcă sau tequila, înlocuiţi apa tonică, plină de calorii, cu suc natural din fructe.

Totodată, vinul conţine cele mai puţine calorii dintre toate băuturile alcoolice. Mai precis, un pahar conţine 90 de calorii.

Băuturi interzise în cura de slăbire: sucurile de fructe

Combinaţiile de fructe sub forma sucului cu pulpă, consumat la micul dejun, nu sunt recomandate în timpul curelor de slăbire, susţin nutriţioniştii americani.

De exemplu, orice suc care conţine şi banane este bogat în calorii, iar dacă optezi pentru produsele de la restaurant în detrimentul celor obţinute de tine în casă, îndulcitorii, cremele şi frişca acestor băuturi pot dăuna dietei tale.

În schimb, sucul obţinut din pulpa de roşii este alegerea mai multor persoane pentru cura de slăbire. El este bogat în nutrimenţi şi conţine fibre, care controlează şi diminuează apetitul.