Avantajele curei cu grâu încolţit

1 2 jpg jpeg

Alimentul nostru cel de toate zilele, nelipsit de pe masa noastră, cu care începem şi ne terminăm ziua şi anume mult îndrăgita pâine are la bază o cereală extrem de sănătoasă. Doar că procedeul prin intermediul căreia rezultă pâinea şi cantitatea consumată poate dăuna sănătăţii tale.

Grâul, căci despre el este vorba, mai ales atunci când a încolţit este considerat ca fiind un aliment minune deoarece are efecte antioxidante şi terapeutice surprinzătoare.

Dacă i se oferă condiţiile prielnice, grâul îţi va furniza o multitudine de nutrimenţi, motiv pentru care şi-a câştigat şi numele de ou vegetal.

Sursă bună de minerale

2 jpg jpeg

Grâul după ce a încolţit şi ai obţinut iarba de grâu o poţi consuma sub forma sucurilor ce îţi vor oferi un veridic efect depurativ, antioxidant şi curativ.

Seminţele încolţite de grâu sunt bogate în minerale şi vitamine, având în cantităţi foarte mari calciu, magneziu, fosfor dar şi vitaminele A, B, E, D, K, PP, cât şi enzime şi hormoni vegetali.

Află cât de benefic este grâul pentru inima ta AICI

Ce presupune cura cu grâu încolţit?

În primul rând trebuie menţionat faptul că această cură va avea efecte vizibile abea după două săptămâni şi este necesar să o ţii de la 2-3 luni până la un an.

Dimineaţa pe stomacul gol este indicat a se consuma 1-2 linguriţe de grâu încolţit tocat cât mai mărunt amestecat cu un pic de miere, asta în cazul copiilor , iar pentru adulţi doza recomandată este de 2-3 linguriţe.

Pentru asta achiziţionează 1 kilogram de grâu şi spală-l în mai multe ape pentru a-l curăţa foarte bine.

După ce l-ai spălat pune-l într-o oală mai mare şi acoperă grâul cu apă, este necesar să schimbi apa de două ori pe zi. Vei observa cum după aproximativ 2 săptămâni grâul va începe să crească.

Dintr-un kilogram de grâu pus la încolţit vei obţine 1,5 kilograme de grâu încolţit, cantitate ce îţi va ajunge exact pentru o săptămână de cură, deci ai grijă să fie grâul în permanenţă încolţit şi crescut.

Efectele pozitive ale acestei cure

2 jpg jpeg

În primul rând vei beneficia de toate mineralele, vitaminele şi antioxidanţii conţinuţi de grâu. Consumând suc din iarbă de grâu dimineaţa pe stomacul gol vei contribui esenţial la procesul de detoxificare al organismului şi în cazul în care există afecţiuni hepatice, te vei bucura de efectele curative ale acestuia.

Nu vei mai avea probleme cu anemia, impotenţa, sterilitatea, durerile de cap, insomnie sau chiar depresia. Este considerat a fi un medicament pentru o gamă foarte largă de afecţiuni.

Efectul cel mai vizibil al acestei cure este că va stimula foarte mult procesul de digestie, iar acest efect va fi confirmat de către imaginea ce ţi-o va afişa cântarul.

Are grijă atât de silueta cât şi de sănătatea ta, profită din plin de elixirul verde al naturii, indiferent de vremea de afară.