Au renunţat de tot la carne

1 2 jpg jpeg

Anca Ţurcaşiu: "Nu mi-a fost greu să renunţ la carne"

S-au împlinit deja 20 de ani de când Anca Ţurcaşiu consumă doar feluri de mâncare bazate pe vegetale, lapte şi ouă. Cântăreaţa a luat această decizie după ce a aflat ce beneficii are organismul în urma unei astfel de diete.

„Un coleg care primea din străinătate carţi despre dieta vegetariană mi le-a pus în braţe şi informaţia respectivă m-a determinat să încerc să-mi schimb dieta”, mărturiseşte solista pentru Click! Sănătate. Iniţial, a vrut să facă doar o cură.

Însă imediat ce a terminat respectiva cură şi-a făcut analizele şi toţi parametrii erau aşa cum trebuie. Acest lucru a încurajat-o să continue şi fără să-şi pună prea multe întrebări, a devenit vegetariană.

Acum se bucură din plin de avantaje, adică o talie mai subţire şi o sănătate de fier. „De curând am donat sânge şi am uimit pe toată lumea când, la analize, aveam hemoglobina 16, adică la fel ca un bărbat“, ne-a mărturisit vedeta.

Radu Naum :"Dieta vegetariană îmi dă energie"

Cunoscutul comentator sportiv Radu Naum este vegetarian din 1996. El suţine că pur şi simplu a urmat semnalele corpului atunci când a ales să devină vegetarian.

Foarte mult a cântărit şi senzaţia de „intoxicare“ pe care i-o dădeau lui Radu Naum, mezelurile, de exemplu.

„Mă simţeam golit de energie ca şi cum aş fi mâncat ceva nociv, toxic. Pur şi simplu mă agresa acest tip de alimentaţie“, îşi aminteşte vedeta despre hrana bazată pe carne procesată.

„Carnea poate fi gătită în puţine feluri în alimentaţia de zi cu zi şi dă o saţietate greoaie, nu se poate compara cu varietatea de gusturi şi cu savoarea pe care o au legumele“, susţine Radu Naum.

Pentru cântăreaţa Anamaria Ferentz vedetă şi la emisiunea „Dansez pentru tine“, carnea este un aliment de evitat fiindcă altfel, riscă alergii severe.

„Din copilărie nu prea mâncam eu carne şi ai mei spuneau că sunt mofturoasă dar, de fapt, organismul meu respingea carnea! Până când, într-o zi am făcut o alergie gravă şi am stat prin spitale, cu perfuzii şi cu tot felul de alte tratamente. Atunci am înţeles clar ce trebuie să fac“, a mărturisit vedeta pentru Click! Sănătate.

Anamaria susţine că analizele pe care şi le-a făcut după ce a renunţat definitiv la carne sunt mai bune decât înainte. Iar efectele pozitive nu au întârziat să apară.

„Mă simt mult mai bine şi, în plus, am o greutate constantă“, spune Anamaria.