Aşa te poţi pregăti de primăvară

1 2 jpg jpeg

În lupta cu toxinele şi kilogramele în plus nu suntem singuri. Specialiştii ne recomandă să ne ajutăm de plante, de fructe şi de legume.

„Există componente ale plantelor care au efect terapeutic şi care sunt de un real ajutor în încercarea noastră de a ne redobândi forma şi starea de spirit post hibernală. O dietă formată numai din cereale integrale, fructe şi legume crude şi verdeţuri de sezon, multă apă şi ceaiuri trebuie să fie susţinută de o serie de suplimente care conţin substanţe fitochimice ce completează detoxifierea”, a declarat lector univ. dr. Lygia Alexandrescu, la lansarea campaniei „Forţe noi în forme noi”, susţinută de Vitacare. Iată planul de curăţare pe care ni-l propune nutriţionistul.

Excludeţi carnea din meniu. Pentru o perioadă scurtă de timp, câteva zile, uitaţi de carne.

Organismul are nevoie de multe vitamine si de hrană uşoară.

Limitaţi consumul lactatelor. Dacă uniţi perioada detoxifierii cu perioada postului, va fi mai uşor să ocoliţi aceste produse. Lactatele şi ouăle trebuie să dispară pentru o perioadă de câteva zile din dieta zilnică.

Nu uitaţi de micul dejun. Pentru o dimineaţă sănătoasă, combinaţi cerealele integrale cu suc proaspăt de portocale. Este îmbinarea perfectă de vitamine cu fibre.

Beţi multă apă. Lichidele au rol important în procesul de curăţare a organismului, de aceea apa este nelipsită din dietă. Mai puteţi bea sucuri de fructe şi ceaiuri depurative.

"Ajută şi la siluetă" Lector Universitar Dr. Lygia Alexandrescu ,Specialist în nutriţie

Detoxifierea presupune mai multe aspecte care implică întregul stil de viaţă însă, în mod special, o dietă de reechilibrare organică susţinută de alimente de natură vegetală şi suplimente cu extracte active din plante.

Procesul de detoxifiere ajută la eliminarea substanţelor nocive din organism, iar rezultatul constă în îmbunătăţirea tonusului general, în pierderea kilogramelor nedorite şi în recuperarea mai rapidă din eventualele afecţiuni existente.