Alimente care te ajută când eşti la dietă

1 2 jpg jpeg

Avocado este ideal in dieta

Unul dintre fructele pe care le poţi consuma când eşti la regim este avocado, care abundă în vitamine şi minerale. Trebuie să ştii că avcado conţine grăsimi care nu sunt un pericol pentru siluetă, dar nici pentru sănătate.

Poţi consuma avocado la micul dejun, dar şi ca o gustare, între mese. Acest fruct este ideal şi pentru că oferă protecţie contra bolilor de inimă. Poţi găti acest fruct sub formă de guacamole sau îl poţi folosi la prepararea unei salate uşoare.

Ideale sunt şi afinele, bogate în antixidanţi. Acestea accelerează arderile şi îţi dau senzaţia de saţietate, datorită conţinutului mare de fibre. O ceaşcă de afine conţine aproximativ 80 de calorii.

Fructele oleaginoase te ajuta cand esti la dieta

Excelente surse de grăsimi mononsaturate şi fibre alimentare, fructele oleaginoase sunt ideale pentru a fi incluse în meniul unei persoane care se află la cură de slăbire.

Nu trebuie să consumi mai mult de 24 de migdale sau mai mult de 30 de nuci pe zi, spun nutriţioniştii. Şi fasolea neagră este un aliment pe care să îl consumi cu regularitate, datorită proteinelor pe care le conţine.

Bogate în fibre sunt şi cerealele integrale, pe care le poţi consuma în fiecare dimineaţă, la micul dejun, fiind de mare ajutor la digestie.

Peştele gras este ideal in dieta

Foarte sănătos şi util în curele de slăbire este peştele gras. O porţie de somon, de hering sau de macrou este indicată de două-trei ori pe săptămână celor care vor să slăbească. Este bogat în acizi graşi Omega-3, care oferă protecţie contra afecţiunilor inimii.

Nici uleiul de măsline nu ar trebui să lipsească din alimentaţia persoanelor care se află la dietă.

Alimente care te ajuta cand esti la dieta - Broccoli

O legumă pe care trebuie să o incluzi în alimentaţie atunci când eşti la dietă este broccoli, fiind săracă în calorii. Are, de asemenea, proprietăţi anticancerigene. Broccoli este bogat în vitamine, dar şi în fibre, care favorizează digestia.