Ai grijă cum mănânci şi slăbeşti!

1 2 jpg jpeg

Hrăpăreţii se îngraşă de cel puţin două ori mai repede decât cei care mestecă în voie. Şi este rezultatul unui studiu! De ce se întâmplă acest lucru? Creierul nu are timp să anunţe că organismul s-a săturat şi că nu mai are nevoie de calorii. Ajung să consume cantităţi mult mai mari de alimente decât poate organismul procesa. Rezultatul: kilograme în plus.

Mestecă de cel puţin 20 de ori

Digestia începe în momentul în care muşcăm din alimente. Iar ca alimentele să fie digerate bine, fiecare îmbucătură trebuie mestecată de câte 20 de ori. În acest mod, alimentele sunt mărunţite şi pătrund mai uşor în tubul digestiv. Îţi este familiară durerea în capul pieptului după ce ai înghiţit o îmbucătură mai mare? Apare din cauza presiunii cu care alimentele înghiţite apasă pe esofag.

Mestecatul îndelung îmbunătăţeşte digestia

Dacă mesteci de cel puţin 20 de ori alimentele, musculatura implicată în digestie are timp să se relaxeze şi să-ţi facă treaba mai bine. Drept urmare, mâncarea digerată în stomac poate trece mai departe uşor, în instestinul subţire. Cu cât ţii mai mult un aliment în gură, cu atât aroma lui va fi mai bine recunoscută de limbă, care transmite informaţia creierului. Care are timpul necesar să comande o digestie ”ca la carte”.

Televizorul îngraşă!

Te uiţi la televizor în timp ce mănânci? Sau ai obiceiul să citeşti câte ceva? Atunci nu te mira că pui uşor kilogramele. Absorbit în alte activităţi, nu mai acorzi atenţie modului în care mesteci alimentele şi rişti să mănânci mult mai mult şi mai repede. Pentru a te încetini, obişnuieşte-te să aşezi pe masă tacâmurile după fiecare îmbucătură. De asemenea, taie mâncarea în porţii cât mai mici. Un alt sfat: ia din când în când o gură de apă. Astfel, vei face o pauză şi, în acelaşi timp, vei fi nevoit să pui tacâmurile pe masă.