Află în ce constă dieta cu peşte!

1 2 jpg jpeg

Beneficiile consumul de peşte Specialiştii recomandă un consum de peşte de cel puţin două ori pe săptămână, atât pentru copii, cât şi pentru adulţi. O alimentaţie echilibrată şi sănătoasă include adesea carnea de peşte sau fructele de mare, pentru că au în compoziţie grăsimi esenţiale Omega-3, recunoscute că pot reduce nivelul colesterolului „rău“ şi pot proteja de complicaţii ale inimii.

Deşi este bogată în elemente nutritive, precum fosfor, fier, zinc, sodiu, aminoacizi esenţiali şi antioxidanţi, carnea de peşte este săracă în calorii şi, deci, ideală pentru curele de slăbire.

Trucul Click pentru femei: Peştii care la noi în ţară se găsesc doar în stare congelată pot fi decongelaţi şi apoi recongelaţi. Acest proces alterează calitatea lor nutritivă. De aceea, optează pentru peştele afumat sau la conservă.

Dr. Luminiţa Florea

medic specialist diabet, nutriţie şi boli metabolice, în cadrul centrului ProVita, Bucureşti

Peştele intră în alcătuirea dietelor la modul general, de la cele normocalorice - tip stil de viaţă echilibrat, cu aport de nutrimenţi variat ca şi grupe alimentare, a dietelor de tip ovo-lacto-peşte-vegetariene -, dar şi în cadrul dietelor speciale de slăbire (hipocalorice sau cu diverse restricţii), datorită proprietăţilor sale. Este o proteină animală de bună calitate, asigură saţietate în combinaţie cu alte alimente permise în dieta respectivă, este uşor de digerat şi metabolizat de către organism. În plus, furnizează corpului grăsimi animale ,,bune“, antioxidante, şi are conţinut caloric redus.

Descoperă pe clickpentrufemei.ro cum arată meniul dietei cu peşte