Află care este greutatea ta ideală!

1 2 jpg jpeg

Calculează indicele de masă corporală!

Astfel, mai întâi trebuie să vezi dacă ai cu adevărat nevoie să slăbeşti, lucru pe care îl afli dacă îţi calculezi indicele de masă corporală (IMC). Acesta este raportul dintre greutate (kg) şi înălţime (m) la pătrat. Dacă rezultatul este sub 18,5 eşti subponderal, între 18,5 şi 24,9 ai o greutate normală, iar dacă este între 25 şi 29,9 eşti supraponderal.

Un IMC care trece de 30 indică obezitatea. Astfel, dacă greutatea ta indică faptul că eşti supraponderal sau obez, este cazul să te apuci de regim.

Dacă greutatea ta este în limite normale, specialiştii consideră că o cură de slăbire nu este optimă. „Nu înţeleg care este beneficiul de a slăbi 5 kilograme, dacă greutatea ta este normală“, spune experta în nutriţie Chris Freytag, citată de prevention.com.

Nu te apuca de cură fără să ceri sfatul unui expert!

Este ideal să te apuci de un regim de slăbit numai după ce ai cerut sfatul unui specialist. Poate fi vorba despre medicul de familie, despre un nutriţionist sau despre una ntenor de fitness.

Cele mai indicate sunt dietele personalizate, în funcţie de fiecare persoană în parte. De asemenea, înainte de o dietă este indicat şi un set de analize medicale.

Renunţă la dietele restrictive!

Curele drastice de slăbire te privează de minerale şi vitamine esenţiale pentru buna funcţioanre a organismului. Ţine cont şi de faptul că orice dietă funcţionează mai bine şi dacă te apuci de sport. Mergi la sală sau practică gimnastică acasă ori în aer liber, în parc. Poţi să alegi şi un sport, precum ciclismul ori jogging-ul.

Exerciţiile fizice te ajută să slăbeşti sănătos, întăresc muşchii şi modelează foarte bine corpul.