Aceste alimente intensifică senzaţia de foame

1 2 jpg jpeg

Specialiştii în nutriţie recomandă să nu sărim peste nici o masă, iar micul dejun să fie o veritabilă porţie de sănătate şi de energie care să îţi ofere în acelaşi timp şi senzaţia de saţietate până la masa de prânz.

Cerealele cu lapte

2 jpg jpeg

Cel mai comun mic dejun se pare că nu este tocmai cel mai sănătos. Şi asta deoarece ele se absorb foarte repede şi astfel nivelul de zahar din sânge va scădea şi el, aşa că să nu te mire dacă imediat te vei confrunta cu senzaţia de foame.

Nu trebuie să le excluzi din aimentaţia ta, ci trebuie să diversifici astfel încât pe lângă aceste cereale să îi mai oferi şi o altă sursă de energie, de exemplu un avocado, un ou, un sandvich.

Află ce trebuie să conţină un mic dejun sănătos AICI

Evită produsele de patiserie

Pâinea cea de toate zilele îţi oferă o falsă senzaţie de saţietate, astfel că vei fi tentat să mănânci mai mult şi mai des. Şi iată cum se explică surplusul de kilograme.

Zaharul din sânge în momentul în care scade va transmite semnale creierului pentru a i se furniza organismului noi surse de energie.

Afectată va fi de asemenea şi insulina de fluctuaţiile de zahăr, deci de aici până la instalarea diabetului zahart nu este tocmai cale lungă.

Perturbările alimentare la care este supus organismul tău la un moment dat vor lăsa deloc urme tocmai sănătoase.

Din aceiaşi categorie fac parte şi batoanele de slăbit, orezul exapandat, covrigii.

În plus, aceste produse îţi vor oferi senzaţia de balonare.

Nu bea sucuri naturale pe stomacul gol

2 jpg jpeg

Sucurile de fructe îţi oferă energie, vitamine însă fără fibrele din pulpă, necesare digestiei corespunzătoare. Dacă alegi să consumi dimineaţa la micul dejun un suc proaspăt făcut în casă, la scurt timp vei observa cum energia ta se dispersează, nivelul de zahăr va creşte în organism şi imediat vei simţi nevoia de a mânca şi altceva. Iar de cele mai multe ori acel alt ceva face parte din categoriile de mai sus, deloc sănătoase în această combinaţie.

Produsele slabe în grăsimi

Iaurturile şi brânzeturile dietetice servita dimineaţa la micul dejun fără a mai avea niciun alt aport energetic te va „ajuta” să simţi nevoia de foame şi să facilitezi acumularea de ţesut adipos.

Mai ales iaurturile cu fructe, acestea îţi vor oferi o cantitate mare de zaharuri, conservanţi.

Optează pentru un iaurt normal la care să adaugi o banană, şi vei vedea diferenţa.

Tot din categoria produselor ce favorizează senzaţia de foame fac parte şi produsele de tip fast food, acestea au o cantitate mare de sare, conservanţi şi oferă o falsă senzaţie de saţietate. În pus, aportul caloric al acestor produse nu este deloc prietenos cu silueta ta.