Aceasta este cea mai simplă dietă din lume  

1 2 jpg jpeg

Suzy Wengel, un dietetician danez, crede că are răspunsul pentru pierderea în greutate şi o alimentaţia sănătoasă. În cartea sa numită "Dieta Scandi Sense", ea detaliază un plan alimentar, pe care blogul de frumuseţe şi sănătate ”Get the Gloss” l-a numit ca fiind "cea mai simplă dietă din lume".

Conform dietei, fiecare masă ar trebui să fie formată din patru mâini de mâncare: o mană de proteine, una dintre carbohidraţi şi două de legume, plus o linguriţă de grăsime. Dieta nu are restricţii calorice, iar porţiile nu trebuie cântărite.

Medicul în varstă de 39 de ani a folosit ca sursă de inspiraţie pentru cartea sa experienţa personală. Ea a declarat pentru Business Insider că a pierdut 40 de kilograme în 10 luni şi a păstrat această scădere în greutate prin dieta scandinava.

"Am cântărit aproximativ 100 de kilograme după ce am născut cel de-al doilea copil, iar acum cântăresc în jur de 60 de kilograme. Greutatea mea este acum stabilă de peste şase ani, folosind principiile din dieta Scandi Sense. Am pierdut în mod repetat câte 20-30 kg însă le-am câştigat la loc, de fiecare dată un pic mai mult. După 17 ani am oprit în cele din urmă dietele extreme şi mâncatul excesiv. Nu există nici o magie în spatele metodei şi a instrumentelor mele, este vorba doar de o viziune sănătoasă şi echilibrată asupra dietei şi a exerciţiilor fizice” a declarat Suzy.

Ea estimează că o persoană care urmează această dietă ar putea pierde în medie aproximativ 1 kilogram pe săptămână. Medicul spune că acest plan alimentar are aproximativ 1500 calorii pe zi pentru femei şi 2000 pentru bărbaţi.