7 sfaturi pentru picioare frumoase

1 2 jpg jpeg

Pentru ├«nl─âturarea senza┼úiei de picioare obosite, la sf├ór┼čitul zilei se recomand─â b─âile cu ap─â cald─â, ├«n care se presar─â c├óteva pic─âturi de uleiuri de plante, ┼či masajul manual dup─â baie, pentru revigorarea circula┼úiei s├óngelui.

Tăierea unghiilor este foarte importantă. Unghiile de la picioare nu trebuie tăiate oblic, ci drept, fără a le rotunji la colţuri, pentru a preveni formarea unghiei încărnate.

Cuticulele trebuie ├«mpinse u┼čor cu un be┼úi┼čor de urechi ├«nmuiat ├«n zeam─â de l─âm├óie. Nu trebuie smulse sau ├«ndep─ârtate agresiv, deoarece pot constitui por┼úi de intrare pentru microbi.

Pentru pedichiura efectuată la saloanele specializate se recomandă să aveţi o trusă personală, altfel există riscul contractării unor boli grave.

Dacă în spaţiile dintre degete există depozite albicioase, urât mirositoare, sau pielea tălpilor este crăpată, este posibil să fie vorba despre o micoză, caz în care se aplică o cremă antimicotică (împotriva ciupercilor), timp de două săptămâni.

Men┼úinerea unei greut─â┼úi potrivite mic┼čoreaz─â sarcina pe care trebuie s─â o suporte picioarele.

Se recomandă purtarea de încălţăminte deschisă, care lasă pielea să respire.

Cum se face exfolierea

Un preparat exfoliant poate fi realizat ┼či ├«n cas─â, amestec├ónd zeama unei jum─ât─â┼úi de l─âm├óie cu pulpa unui kiwi ┼či coaja ras─â a unei portocale, peste care ad─âug─âm 100 g sare grunjoas─â ┼či 3 linguri de ulei de m─âsline. Gomajul trebuie f─âcut o singur─â dat─â pe s─âpt─âm├ón─â.