7 minciuni despre slăbit

1 2 jpg jpeg

Musli te ajută să slăbeşti

Fals! Cele mai multe feluri de musli conţin cantităţi mari de zahăr. În unele cazuri, acest preparat conţine la fel de multe calorii ca ciocolata.

Margarina, ajutor în dietă

Fals! În ciuda unor mari progrese în fabricaţie, chiar şi sortimentele “light” au un conţinut ridicat de grăsimi. Prin urmare, margarina e foarte bogată în calorii.

Dau rezultate dietele fără carbohidraţi

Nu! Dietele cu puţini carbohidraţi dau rezultate la început. Dar cel mai târziu după un an, efectele dispar.

Untul te scapă de kilogramele în plus

Fals! Untul este constituit aproape în întregime din grăsime şi de aceea este şi mai bogat în calorii decât margarina. Asta chiar dacă unii cercetători au încercat să susţină contrariul.

Postul te "subţiază"

Fals! În post slăbim repede, dar numai prin eliminarea apei, cel puţin la început. Apoi pierdem grăsimi şi proteine, ceea ce e nesănătos şi are un efect de îngrăşare pe termen lung.

Sportul elimină depozitele de grăsime

Puţin probabil! Este adevărat că sportul modelează silueta, însă 30 de minute de jogging ard cam tot atâtea calorii câte conţine o tabletă de ciocolată. Mult mai important este să mâncăm mai puţin.

Ananasul arde grăsimile

Ce prostie! Enzimele care ar trebui să aibă efect asupra siluetei nu au nici o acţiune intestinală, deci nu influenţează îngrăşarea.