6 pahare de apă pe zi previn CELULITA

1 2 jpg jpeg

Fructe şi legume proaspete

Din gama fructe şi legume nu uitaţi citricele, roşiile, pătrunjelul, căpşunele şi ardeii graşi, deoarece au un conţinut bogat de vitamina C, care contribuie la menţinerea colagenului, conferind elasticitate pielii. Încercaţi să evitaţi fructele foarte dulci, cum ar fi strugurii, pepenii, stafidele sau alt gen de fructe uscate.

Lactate degresate

Laptele, brânza şi alte lactate nu trebuie să lipsească din dietă, însă atenţie la cele cu un conţinut mare de grăsimi. Laptele şi iaurtul degresate, brânza proaspătă sunt elemente-cheie pentru o dietă echilibrată anticelulită. Toate conţin aminoacizi care generează proteinele structurale, responsabile cu menţinerea integrităţii ţesuturilor subcutanate.

Nici o masă fără peşte

Face minuni pentru piele, iar cel mai indicat este somonul care, datorită grăsimilor, joacă un rol esenţial în menţinerea sănătăţii şi a tinereţii organismului. Grăsimile esenţiale din peşte ajută la ameliorarea inflamaţiilor care accentuează aspectul de coajă de portocală al pielii.

Hidratare corectă

Apa este cel mai puternic detoxifiant natural, iar pentru a ţine celulita deoparte, este obligatoriu să consumaţi şase pahare de apă pe zi. Celulita este o reacţie caracteristică a pielii, care conferă acesteia aspectul de “coajă de portocală”.

"Şi masajul este foarte important!"Dr. Mircea Tampa, dermatovenerolog, Spitalul de Dermatologie “Scarlat Longhin”

Masajul anticelulitic, mezoterapia, electrostimularea, împachetările anticelulitice, liposucţia şi metodele bazate pe utilizarea ultrasunetelor au efecte benefice, dar aceste efecte nu pot fi menţinute în absenţa unei diete cumpătate şi a sportului, care să asigure o greutate corporală în limite normale.