5 sfaturi pentru un concediu sănătos

1 2 jpg jpeg

1. Greaţa şi răul de maşină sunt afecţiuni destul de frecvente vara, mai ales în rândul copiilor. Dacă ştiţi că aveţi stări de greaţă când vă urcaţi în maşină, încercaţi să nu mâncaţi înainte de plecare, nu consumaţi multe lichide, ci doar cât aveţi nevoie pentru a evita deshidratarea. Evitaţi parfumurile şi mirosurile puternice.

2. Înţepătura de albină poate provoca alergii. Dacă v-aţi procopsit cu o înţepătură de albină sau viespe, rupeţi o ceapă şi masaţi locul cu zeama legumei cât de repede posibil. O alternativă la ceapă ar fi sarea.

3. Rănile datorate scoicilor sunt destul de usturătoare. Dacă mergeţi la mare şi v-aţi julit în scoici nu uitaţi că apa sărată este cel mai bun cicatrizant. Dacă sunteţi sensibili şi nu suportaţi usturimea, aplicaţi pe rană miere de albine sau ulei de mentă.

4. Insolaţia este destul de frecventă, dacă vă expuneţi excesiv la soare. Trebuie să vă aşezaţi la umbră, să beţi multe lichide îndulcite cu miere şi să aplicaţi pe frunte comprese reci.

5. Consumul execesiv de alcool poate da stări de vomă. În caz că aţi exagerat, consumaţi mai multe lichide (alcoolul este diuretic), dar şi un ceai de muşeţel sau rozmarin şi salcie, în părţi egale.

image