5 paşi ca să slăbeşti fără efort

1 2 jpg jpeg

Primul pas sa slăbeşti fără efort - Înjumătăţeşte porţia de zahăr

- Obişnuieşti să bei cafeaua de dimineaţă cu zahăr, sau nu poţi lua ceaiul dacă nu-i îndulcit? Renunţă la zahăr şi cumpără-ţi ceai sau cafea de foarte bună calitate, care pot fi savurate fără niciun fel de îndulcitori. Dacă nu poţi şi nu poţi renunţa, optează pentru zahărul brun sau pentru îndulcitori naturali, pe bază de Stevia. - Las-o mai moale cu băuturile carbogazoase – dacă nu ştiai, acestea conţin 7 bucăţi de zahăr la o doză! - Renunţă la iaurturile cu fructe. Cumpără, în schimb, iaurtur natur, căruia îi adaugi o linguriţă de miere sau fructe proaspete mărunţite. - Nu uita că ciocolata neagră are cu 15 % mai puţin zahăr. - În prăjiturile de casă, redu cu un sfert cantitatea de zahăr folosită. - Evită sosurile gata făcute, din comerţ - unele conţin şi 8 cuburi de zahăr la suta de grame de produs!

Slăbeşti fără efort folosind lipidele, dar cu măsură

Lipidele sunt necesare organismului, dar în cantităţi moderate, conţinutul lor caloric fiind ridicat. Cum procedezi?

- Scoate din meniu lactatele „greceşti” sau îmbogăţite cu smântână, şi optează în loc pentru brânză proaspătă, lapte semidegresat şi iaurt degresat.

- Spune nu preparatelor bogate în grăsimi, prăjelilor - şi renunţă, pentru un timp, şi la pizza favorită.

- Renunţă temporar la feliile de pâine cu unt de dimineaţă – spune stop după ce ai mâncat o singură felie. Ia-o mai uşor cu salata de vinete, icrele, biscuiţii aperitiv, pateurile şi saleurile.