5 obiceiuri de seară care te ajută să slăbeşti

1 2 jpg jpeg

Pentru a scăpa de kilogramele acumulate, nu doar dieta contează, ci şi exerciţiile fizice pe care le faci şi importanţa pe care o acorzi hidratării şi somnului.

Ce faci în ora dinainte de culcare are importanţă în asigurarea unui somn bun. Făcând aceleaşi lucruri în fiecare seară, îţi pregăteşti corpul pentru odihnă. Creierul va percepe ceea ce faci ca pe o apropiere a perioadei lui de liniştire, de regenerare. Evită să mănânci mult seara

E bine pentru sănătatea ta în general să nu mergi la culcare cu stomacul plin, dar nici să nu mănânci nimic nu e o opţiune bună. Îţi va fi greu să adormi dacă te roade foamea, iar după trezire o să-ţi fie greu să ţii cont de reguli şi vei da iama în alimente nesănătoase. Dacă n-ai timp să iei micul dejun acasă, vei fi atrasă cu siguranţă de produse de patiserie care-ţi ruinează orice proiect gândit să slăbeşti. Previi acest scenariu care-ţi subminează dieta de slăbit dacă alegi alimentele potrivite pentru cină, cum ar fi brânza de vaci sau carnea de curcan. Ambele conţin un aminoacid numit triptofan, care te ajută să adormi la repede şi să te odihneşti bine peste noapte.

Odihna reglează funcţiile corpului şi asigură echilibrul hormonal, inclusiv nivelurile de leptină şi grelină. Primul hormon controlează nivelul de energie şi saţietatea, iar cel de-al doilea stimulează pofta de mâncare. Cei care dorm 7-8 ore pe noapte au un nivel crescut de leptină şi unul scăzut de grelină, ceea ce-i ajută să-şi controleze pofta de mâncare de-a lungul zilei.

Somnul într-o cameră răcoroasă, contrar aparenţelor, este benefic în special atunci când vrei să scazi în greutate. Temperaturile reduse provoacă organismul să lucreze în plus pentru a-şi menţine propria temperatură la nivel normal. Pentru asta consumă grăsimi depozitate în general în zona abdominală.

Ceaiul de mentă luat după masa de seară uşurează procesul de digestie. De altfel, menta este cunoscută ca o plantă bună pentru scăderea poftei de mâncare, deci poţi bea şi peste zi 2 căni cu infuzie de frunze de mentă. Înainte de cină e indicat un ceai de rozmarin tot pentru o digestie mai bună, dar şi pentru accelerarea metabolismului.

Poţi alege şi un ceai de rozmarin. Are efect detoxifiant asupra organismului, combate celulita, ajutând şi la eliminarea toxinelor şi a excesului de apă. Prepară o cană de ceai seara şi-ţi va fi mai uşor să slăbeşti. În plus, vei dobândi o senzaţie de relaxare uimitoare.

Chiar dacă se spune că nu este indicat să mănânci seara, unele alimente sunt chiar de ajutor dacă vrei să slăbeşti. Totul e să le consumi cu 2-3 ore înainte de a te întinde în pat.

În ciuda a ceea ce se ştia, alimentele care conţin carbohidraţi (paste, orez brun, cartofi, fasole boabe, ovăz) pot să ajute să slăbeşti dacă sunt consumate în cantitate mică, la cină. A demonstrat-o unui studiu realizat în Israel pe o perioadă de 6 luni. La persoanele care au participat la cercetare şi care au mâncat alimente cu carbohidraţi la cină s-a observat că au slăbit mai mult şi şi-au redus circumferinţa taliei mai mult decât în cazul celor care au inclus acelaşi tip de alimente la masa de dimineaţă sau la prânz.

Un ingredient de nelipsit în salata de legume de la cină, piperul este şi un aliat în lupta pe care o duci contra kilogramelor în plus. Pe parcursul nopţii, în timp ce dormi, corpul tău va continua să ardă grăsimi datorită acestui condiment. Dacă vrei să mănânci ceva uşor seara, adaugă puţin piper peste un bol de brânză de vaci.