5 idei de reţete pentru cura de detoxificare

1 2 jpg jpeg

Apă, mere şi scorţişoară Merele sunt cunoscute pentru faptul că au efectele de creştere a ratei metabolismului, de a stimula eliminarea toxinelor.

Adaugă miere cu efect antiinflamator şi proprietăţi anioxidante, apoi scorţişoară care reglează nivelul de zahăr din sânge. Toarnă apă şi vei obţine o băutură detoxifiantă care te menţine în formă şi te ajută să slăbeşti într-un timp mai scurt.

Adaugă într-un pahar cu apă mure şi salvie pentru a obţine o băutură cu proprietăţi antioxidante şi detoxifiante.

Pe lângă o bună hidratare, îţi va asigura un ten luminos. Combinarea murelor cu salvie este o benefică şi pentru că îţi susţine imunitatea.

Acţionează ca un antibiotic natural, previne indigestia şi afecţiunile gastrice. Este vorba despre oţetul de mere care are şi alte efecte: reduce retenţia de apă şi stimulează arderea grăsimilor. Îi poţi alătura suc de grepfrut care-ţi aduce un plus de vitamina C şi antioxidanţi. Amestecă-le cu apă şi vei obţine o băutură detoxifiantă şi răcoritoare.

Una dintre cele mai cunoscute băuturi detoxifiante conţine apă, castraveţi feliaţi, lămâie, mentă şi ghimbir ras. Pe lângă un gust bun, îţi oferă energie, îţi prelungeşte senzaţia de saţietate, te hidratează de-a lungul zilei şi susţine capacitatea corpului de a elimina toxinele.

O băutură populară în India, cea preparată din lămâie, chimion şi frunze proaspete de mentă este băută pentru calmarea durerilor de stomac şi pentru combatarea tulburărilor digestive. Accelerează metabolismul, îmbunătăţeşte digestia şi te ajută să slăbeşti. De cele mai multe ori, se foloseşte lime, o sursă bună de vitamina C.