4 trucuri ca dieta sa dea roade

1 2 jpg jpeg

Dieta personalizată, creată de nutriţionişti şi adaptată perfect stării fiecăruia de sănătate, este un element-cheie dacă vrei să ai o greutate corporală normală. Îţi prezentăm câteva trucuri cu ajutorul cărora poţi face ca rezultatele să fie vizibile la sfârşitul dietei!

Stabileşte obiective realiste

Încă de la început e bine să stabileşti unde ai vrea să ajungi în urma dietei, din punct de vedere al kilogramelor. Dacă nu ai făcut în ultima perioadă sport, nu planifica de la început un program dificil în acest sens. În primă fază este indicat să faci exerciţii mai uşoare pentru a reuşi să le duci la bun sfârşit. Astfel vei fi mai motivată! Ulterior poţi trece la exerciţii cu un grad de dificultate sporit. În acest mod, organismul se va obişnui treptat, iar febra musculară nu îţi va da bătăi de cap în mod constant.

,,Curăţenie” printre alimente

Nu uita să faci puţină ordine printre alimentele din frigider! Primul pas este acela de a elimina toate produsele care au un conţinut caloric ridicat. În acest mod va fi mai uşor să faci faţă tentaţiilor. De asemenea, elimină din alimentaţie produsele care conţin ulei parţial hidrogenat. Acesta este folosit şi la prepararea produselor fast-food, cât şi a celor de patiserie.

Porţii mai mici de mâncare

Porţiile de mâncare au şi ele un rol important în timpul dietei. Cu cât porţia este mai mare, cu atât vei fi tentată să mănânci mai mult. Efectul vizual contează extrem de mult! Pentru a mânca mai puţin este bine să găteşti şi să mănânci în vase mai mici. Mâncând mai puţin şi mai des, şansele de a slăbi cresc. Voinţa, înainte de toate

Îţi vine mai uşor să dai vina pe lipsa de voinţă atunci când vine vorba de o dietă eşuată. Deşi voinţa joacă un rol important pe perioada curei de slăbire! Cu cât vei fi mai stresată, cu atât va fi mai dificil pentru tine să faci faţă tentaţiilor din jur. Încearcă să te axezi pe obiectivele stabilite iniţial, până la apariţia rezultatelor.