4 alimente care te ajută să fii în formă

1 2 jpg jpeg

1. Seminţe de floarea-soarelui

Seminţele conţin multe fibre, care ajută tranzitul intestinal, însă efectele lor benefice asupra organismului nu se opresc aici. Substanţele care joacă un rol esenţial în sănătatea glandelor suprarenale sunt zincul, potasiul, precum şi complexul de vitamine B (în special B6), pe care le găsim într-o concentraţie ridicată în seminţele de floarea-soarelui.

Nivelul ridicat de stres scade radical concentraţia acestor substanţe nutritive. De aceea, atunci când includem în dieta noastră seminţele, organismul nostru e plin de energie şi trece mult mai uşor peste momentele de oboseală.

2. Fructe de pădure

Poate nu te-ai gândit, dar o plimbare în natură nu ajută doae psihicul, ci întregul organism. Aşadar, nu ocoliţi fructele de pădure. Capşunele şi zmeura conţin un nivel ridicat de magneziu şi vitamina C.

Una dintre cauzele majore ale slăbirii sistemul imunitar este nivelul scăzut de vitamina C, care induce, de asemenea, şi o stare generală de stres şi epuizare. Alte fructe bogate în vitamina C şi magneziu mai sunt fragii şi murele. Consumul de mure combate efectele îmbătrânirii şi previne bolile neurodegenerative, cardiovasculare şi cancerul.

3. Alge

În sezonul cald, fructele de mare şi algele nu trebuie să lipsească din dietă. Algele ajută la eliminarea toxinelor din organism datorită efectului energizant pe care îl au asupra ficatului. Acest fenomen ajută la scăderea nivelului de stres din organism.

4. Migdalele alungă stresul

Datorită conţinutului caloric ridicat, migdalele furnizează organismului multă energie. Stările de irascibilitate, insomnie sau anxietate sunt determinate în principal de nivelul scăzut al concentraţiei de magneziu din organism.

Migdalele sunt bogate în magneziu, substanţă esenţială în menţinerea sănătăţii glandelor suprarenale, precum şi în metabolizarea acizilor graşi esenţiali.