Detaliul de care să ţii cont când îţi alegi lacul de unghii

1 lac unghii jpg jpeg

Te-ai intrebat vreodată de ce culoarea unghiilor prietenei tale nu îţi vine la fel de bine şi ţie? Ei bine, e o întreagă filozofie în spatele acestei asocieri. Alegerea nuanţei potrivite a lacului de unghii este în egală măsură o artă, dar şi o ştiinţă! Atunci când sunt asortate tonului pielii, culorile au puterea de a spori covârşitor frumuseţea naturală a unei persoane. Pentru a face alegerea potrivită, mai întâi trebuie să înţelegi teoria din spatele acestui fenomen.

„Înainte de toate, este extrem de important să poţi identifica diferitele tipuri de tonuri de piele, pentru a ştii unde te poziţionezi tu. Acestea sunt clasificate în trei mari categorii: deschis, mediu şi închis.”, ne explică Diana Marandiuc, Education Manager OPI. Totuşi, dincolo de acest aspect, toate tonurile de piele pot avea nuanţe calde sau reci. Însă, pielea poate avea mai multe faţete: o piele deschisă poate avea nuanţe calde, aurii sau reci, chiar pale.

2 thumbnail 3 1 jpg jpeg

Cum identifici tonul pielii tale?

Ei bine, o metodă simplă de a identifica tonul pielii este să căutăm în nuanţe şi subtonuri, mai degrabă decât în culoarea de la exterior. Ne putem ghida foarte uşor după culoarea ochilor şi a părului natural. De exemplu, atunci când avem de-a face cu nuanţe galbene, portocalii sau măslinii şi cu vene mai degrabă verzi decât albastre, ne uităm la indicatorii unui ton de piele cald. În vreme ce, tonurile reci emană un luciu albastru, violet, roz sau roşu. Pe de altă parte, dacă pielea ta are tendinţe spre roz-roşu sau violet, e mai bine să rămâi la culori ce au la bază tonuri reci de albastru. Însă, dacă tonul pielii tale este unul cald cu reflexii aurii, orientează-te către nuanţe ce au la bază culoarea galben.

Acum, că ai reuşit să identifici tonul pielii tale, iată care sunt recomandările în materie de culori potrivite ale lacului de unghii:

Ce alegi pentru o piele în tonuri reci?

Nuanţele de roz şi rosu deschis arată bine pe această culoare a pielii, dar cele care se potrivesc perfect sunt cele ce au la bază subtonuri de albastru. Mare atenţie însă, la tonurile mai închise! Optează mai degrabă pentru tonuri deschise de albastru, în detrimentul bleumarinului. De asemenea, argintiul şi bronzul se potrivesc la fel de bine. Evită nuanţele aurii, galbene şi verzi.

Piele în ton mediu

Eşti o norocoasă! Ţi se potrivesc atât culorile calde, cât şi cele reci, însă cele pale îţi vin cel mai bine. Poţi să te joci cu nuanţe de lavandă, trandafiriu, mov sau albastru deschis. Iar dacă eşti într-o perioadă în care vrei să porţi ceva îndrăzneţ, alege roşu intens, fără griji! În schimb, evită negrul şi portocaliul!

Ce să alegi pentru un ton de piele închis?

Mov, grena închis sunt tonuri ce  dau profunzime pielii reci închise. De asemenea, nuanţele de gri pudră, bleumarin sau roz vibrant pun în valoare acest tip de piele. Galbenul şi verdele trebuie evitate, alături de auriu, bej, portocaliu sau maro, deoarece au tendinţa de a face culoarea pielii să pară ştearsă.

Alegeri pentru o piele în tonuri calde

Deschis

Un roz cald sau un roşu-portocaliu sunt nuanţe ce îţi pot pune în valoare culoarea pielii. Dacă vrei, totuşi, să optezi pentru ceva mai închis, poţi alege un corai foarte puternic, un galben auriu sau un bej opac.

Mediu

Acest tip de piele este cel mai bine pus în valoare atât de culori închise, cât şi de cele deschise şi vibrante. Bronzul este evidenţiat de nuanţe ce au la bază galben: auriu, cupru, caramel, maro sau verde măsliniu. Însă şi violet purpuriu sau corai deschis contrastează perfect cu acest ton al pielii.

Se poate spune că este de departe cel mai versatil ton al pielii ce poate fi măgulit de aproape orice culoare. Cu toate acestea, nuanţele de verde închis, violet, burgundy ies cu adevărat în evidenţă şi dau un farmec aparte întregii mâini. Inclusiv culorile pale şi cele foarte deschise oferă un contrast excelent. Te poţi bucura chiar şi de culori vibrante precum fuchsia sau magenta.