De ce să consumăm supe-cremă în sezonul rece?

1 potato and chicken cream soup 2021 08 26 18 08 02 utc jpg jpeg

Imaginează-ţi următoarea scenă. Te întorci înfrigurat de afară seara, iar tremurul din corp te anunţă că iarna şi-a intrat în drepturi. Îţi doreşti să faci mai multe lucruri, dar nu ştii cu care să începi. Să te încălzeşti sub plapumă mai întâi sau să începi să pregăteşti cina?

Oricât de mici ar arăta temperaturile în termometre, o supă-cremă este remediul perfect împotriva sezoanelor reci. E uşor de făcut, rapid de mâncat, iar ingredientele de sezon furnizează energia şi nutrienţii necesari pentru o zi plină de activităţi. 

Urmăreşte în rândurile următoare cele 5 motive pentru care e indicat să consumăm supă-cremă în sezonul rece. Astfel, următoarea dată când te va lua iarna prin surprindere, vei şti exact cum să îi eviţi răceala chiar la tine acasă.

1. Supele-cremă sunt fierbinţi

Un bol cald de supă-cremă te va scăpa rapid de tremurul corpului pe care doar iarna îl poate convoca. O masă pe zi care conţine un bol de supă-cremă te va ajuta cu siguranţă să îţi menţii o temperatură a corpului normală şi comodă.

Nu e de mirare că iarna şi-a câştigat titlul de sezonul supelor. O porţie îţi va furniza doza necesară de căldură care se va extinde rapid direct la suflet, răspândind o stare generală de bine.

2. Reţetele se bucură de versatilitate

Sunt atât de multe ingrediente de sezon care adaugă savoare oricărei supe-cremă. Ciupercile, dovleacul, prazul, cartoful, morcovul, mazărea, năutul, lintea, ţelina şi multe alte legume dau tonul perfect unei mese aromate şi fierbinţi de iarnă. 

Descrisă de o asemenea versatilitate, supa-cremă poate capta noutatea reţetelor culinare chiar şi în timpul unui anotimp atât de aprig precum iarna. Poţi recrea câte o reţetă diferită de supă-cremă în fiecare zi de iarnă, fără să repeţi măcar una dintre ele în timpul aceluiaşi sezon.

Având în vedere că frigul iernii ţine departe cele mai zemoase şi distractive legume, acest aspect este important în dieta oricărei persoane. Diversitatea meniului este crucială într-o perioadă în care toată lumea se apără de frig închizându-se după o uşă, la cald. 

3. Supa-cremă e gata în 21 de minute

Când vine iarna, nivelul nostru de energie scade considerabil. Intervin stări de letargie, comoditate, lipsă de motivaţie şi altele care nu instigă la îngroşarea numărului de activităţi. Din contră.

Acelaşi lucru este valabil şi pentru activitatea din bucătărie. Preferi să te odihneşti şi să te cuibăreşti sub plapumă în loc să îţi exersezi abilităţile de bucătar.

Chiar şi în aceste cazuri, supele-cremă te salvează. Acest tip de reţetă se prepară rapid, mai ales dacă ai un aparat la îndemână, special creat pentru a găti supa-cremă perfectă într-un timp record, anume aparatul soup maker. Acest electrocasnic vine cu programe presetate, care transformă ingredientele proaspete în supe-cremă în aproximativ 21 de minute.

Însă, în acest interval, nici nu e necesar să rămâi în bucătărie pentru a supraveghea gătirea mesei. În schimb, te poţi ocupa de alte lucruri sau hobby-uri până auzi semnalul sonor care te informează cu privire la finalizarea mâncării.

Astfel, supele-cremă sunt o soluţie rapidă la orice apetit crescut de iarnă. În plus, acest fel de mâncare îţi furnizează şi aportul necesar de vitamine care îţi fortifică sistemul imunitar în timpul sezonului friguros.

4. Bune pe timp de boală

Tocmai ai prins o răceală? Îţi simţi gâtul inflamat? Ceva fierbinte nu e un remediu care să te scape de tot de boală, însă aduce multă alinare pe moment. 

Un bol aburind de supă-cremă te va ajuta să-ţi redeschizi căile nazale. Mai mult decât atât, dacă te încumeţi să adaugi şi mirodenii picante la reţeta supei-cremă, te vei trezi cu durerile de gât şi cap atenuate.

În plus, supa-cremă este blândă cu aparatul digestiv. Nu există şanse ca acest fel de mâncare să te supere la stomac sau să te incomodeze în vreun fel.

5. Nu poţi da greş cu o supă-cremă

Supele-cremă oferă de fiecare dată un gust aromat, texturi fine şi căldura de care ai nevoie în sezonul rece. Asta pentru că nu există şanse de a ajunge cu reţetele de supă-cremă la un rezultat nedorit, nici în cazul bucătarilor aflaţi la început de drum.

În situaţia în care gustul final nu este exact ceea ce ţi-ai dorit, poţi oricând să adaugi condimente şi ingrediente şi să mai mixezi toată compoziţia din nou. Mai repede decât crezi, vei avea parte de cina dorită de iarnă. 

Cheia stării de bine pe timp de iarnă

În concluzie, supele-cremă au temperatura care trebuie, sunt versatile, se gătesc rapid, alină simptomele de boală şi sunt infailibile. Fă-ţi stocul de ingrediente şi legume de iarnă, pregăteşte-ţi ustensilele necesare şi aşteaptă-te la un sezon rece, dar blând.