Cum recunoaștem alergia la ambrozie

Sezonul cald este unul foarte mult a╚Öteptat, ├«ns─â acesta vine ╚Öi cu o serie de nepl─âceri pentru cei sensibili la diferi╚Ťi factori alergeni din aer, precum diferitele tipuri de polen, mucegaiuri etc. Ambrozia este una dintre plantele care cauzeaz─â o reac╚Ťie anormal─â a sistemului imunitar la foarte mul╚Ťi dintre rom├óni. 

image png
Simptomele alergiei la ambrozie pot fi ușoare, moderate și severe

Alergia la ambrozie este caracteristic─â perioadei de mijloc ╚Öi de sf├ór╚Öit a verii, dar ╚Öi toamna. Cele mai mari niveluri de polen de ambrozie se reg─âsesc, ├«ns─â, ├«n aer la mijlocul lunii septembrie. 

Manifest─ârile alergiei la ambrozie nu sunt diferite fa╚Ť─â de alte tipuri de alergii respiratorii, ├«ns─â pot fi confundate u╚Öor cu alte afec╚Ťiuni ale tractului respirator. Persoanele sensibile la ambrozie se pot confrunta cu str─ânut persistent, m├ónc─ârimi de nas, nas ├«nfundat sau care curge abundent, dureri de cap. De asemenea, pot prezenta ╚Öi simptome la nivelul ochilor (m├ónc─ârime, l─âcrimare, ochi ro╚Öii).  

Simptomele alergiei la ambrozie pot varia ca intensitate, de la u╚Öoare, p├ón─â la moderate ╚Öi severe, cu impact semnificativ asupra calit─â╚Ťii vie╚Ťii. 

Este important ca, ├«n momentul apari╚Ťiei simptomelor, persoana afectat─â s─â se prezinte la un medic alergolog pentru a ╚Öti cu exactitate la ce este alergic ╚Öi pentru a primi un tratament corespunz─âtor. 

Astfel pot fi evitate sinuzita ╚Öi astmul bron╚Öic, dou─â dintre complica╚Ťiile severe ale alergiei la polen. ├Än cazul persoanelor cu astm deja cunoscut, suprapunerea alergiei la ambrozie poate agrava simptomatologia preexistent─â. Persoanele care se ╚Ötiu cu alergii se pot prezenta la medicul alergolog chiar ├«nainte de ├«nceperea alergiilor de sezon. Recomand─ârile specialistului le pot ajuta s─â treac─â mai u╚Öor peste episoadele alergice.    

Diagnosticul nu este dificil de stabilit ╚Öi are la baz─â istoricul medical, analizarea simptomatologiei ╚Öi efectuarea unor teste de alergii.  

SANADOR dispune de un laborator performant, ├«n cadrul c─âruia pot fi efectuate analize alergologice ╚Öi imunologice complexe. De asemenea, ofer─â acces persoanelor alergice la o multitudine de teste ├«n vederea identific─ârii agentului alergen ╚Öi a stabilirii unui diagnostic precis. 

Echipa de medici alergologi din cadrul SANADOR este una cu o foarte mare experien╚Ť─â ╚Öi trateaz─â cu responsabilitate ╚Öi profesionalism fiecare caz ├«n parte. Dac─â este necesar, pacien╚Ťii pot beneficia ╚Öi de un consult interdisciplinar ├«n vederea gestion─ârii optime a problemei de s─ân─âtate.